mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 31.05.2021 14:05:53

Bo ljubljenec navijačev Olimpije v domovanju Maribora poskrbel za največjo senzacijo?

Boris Kovačev / CROPIX
Če bi bile razmere normalne, bi imeli mladi hrvaški upi na četrtfinalnem obračunu s Španci zagotovo veliko podporo svojih navijačev. Slednji nikoli ne razočarajo, temveč svoje športnike podpirajo povsod. V velikem številu. Če bi bile razmere normalne, bi danes v štajerski prestolnici brez dvoma videli trume navijačev v kockastih dresih. Ker niso, se poraja vprašanje, koliko vetra bodo hrvaški privrženci dali četi Igorja Bišćana.

V nasprotju s prvim delom evropskega prvenstva, ko so morale tribune stadionov po Sloveniji samevati, bodo v zaključnih bojih EP za nogometaše do 21 let navijači spet dovoljeni. In prepričani smo, da bo najbolj peklensko na tekmah hrvaške reprezentance. Njihovi navijači so že tako znani kot zelo temperamentni, hkrati je Slovenija v njihovi neposredni bližini, tako da ne bi bilo presenečenje, če bi danes kar nekaj ljudi s hrvaškimi simboli videli hoditi po ulicah Maribora. Resda so potovanja danes precej drugačna, kot so bila pred koronačasi, toda Hrvati so ponosni na svoje športnike in svoj ponos znajo tudi izkazati z obiskom športnih prireditev. Četa starega znanca slovenskih zelenic, nekdanjega trenerja Olimpije Igorja Bišćana, bo zagotovo potrebovala glasno podporo svojih navijačev, če bo želela pripraviti prvovrstno presenečenje in na kolena položiti favorizirane Špance, ki veljajo za ene največjih favoritov letošnjega EP.

Zgodovinsko gledano, so Španci (skupaj z Italijani) najuspešnejša reprezentanca, ko govorimo o evropskih prvenstvih za nogometaše do 21 let, naslov najboljšega na stari celini v tej starostni kategoriji so namreč osvojili že petkrat in so navsezadnje tudi aktualni evropski prvaki. Varovanci Luisa de la Fuenteja so v prvem delu tokratnega EP igrali v skupini s Slovenijo, Italijo in Češko ter dokazali, da so tudi tokrat na prvenstvo prišli z odlično zasedbo. V slednji sicer ni preveč zvenečih imen, toda španska reprezentanca je videti kot dobro naoljen stroj, praktično vseeno je, koga selektor postavi na zelenico. Luis de la Fuente lahko izbira iz zares velikanskega bazena sijajnih nogometašev in zdi se, da je tudi tokrat odlično izbral. V primerjavi s prvim delom prvenstva bo Španija močnejša za izjemnega napadalca Bryana Gila, ki je bil marca del članske španske zasedbe. Tukaj so tudi Oscar Mingueza, ki je v tej sezoni postal polnopraven član prve ekipe Barcelone, odlični vezist Fran Beltran, dragulj Milana Brahim Diaz, Yeremi Pino, ki je začel finale lige Europa z Villarrealom, in kapetan mlade španske reprezentance Marc Cucurella.

Hrvati v nasprotju s Španci nimajo tako zvenečih imen. Bišćanova četa se je morala za četrtfinale zelo potruditi, zagotovila si ga je šele v zadnjih sekundah tekme proti Angliji (Španci niso imeli težav priti čez skupino B, končali so kot prvi), ko je odlični branilec francoskega prvaka Lilla Domagoj Bradarić dosegel odrešilni zadetek. Hrvaška je s tem golom kljub porazu z Anglijo odšla v četrtfinale, saj je bila najboljša v krogu z Angleži in Švicarji, vse tri reprezentance so končale s tremi točkami na svojem kontu. Vseeno, Igor Bišćan je znan kot trener, ki zna igrati na rezultat. In v svoji zasedbi ima nekaj velikih hrvaških talentov. Ob že omenjenem Bradariću so tukaj dragulji Dinama Joško Gvardiol (odhaja v Leipzig), Luka Ivanušec in Lovro Majer, kapetan Nikola Moro, mladi supertalent Hajduka Stipe Biuk … Vsekakor dovolj orožij, da lahko Hrvati z optimizmom pričakujejo današnji četrtfinalni spektakel. 

EURO U-21

Največji športni dogodek v Sloveniji, UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let, se približuje vrhuncu. Zadnji dan maja in v začetku junija so pred nami še izločilni boji. Le še osem najboljših mladih reprezentanc je ostalo v boju za naslov prvaka stare celine. Bodoči nogometni zvezdniki evropskih velikanov s svojimi nastopi v elitnih ligah že krepko opozarjajo nase, vi pa imate izjemno priložnost, da si jih ogledate v živo v dresu njihovih reprezentanc.

Vstopnice si lahko zagotovite s spletnim nakupom preko Eventima ali na prodajnih mestih Petrola, v trgovini NZS na Mestnem trgu v Ljubljani in štiri ure pred tekmo na blagajni stadiona. Vstop na stadion je mogoč ob upoštevanju PCT pravil in ob upoštevanju ostalih ukrepov za zajezitev epidemije.

Na dan tekme bo tako v Ljubljani kot Mariboru pred stadionom možnost brezplačnega hitrega testiranja. Izkoristite edinstveno priložnost in doživite nogometni spektakel za najboljšega v Evropi v živo!

vstopnice U21

Značke: hrvaška, španija

Članki iz rubrike