stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
2 11.04.2021 10:10:29

Kek, POZOR!! Na vidiku KRAJA TALENTA! Vroči Ljubljančan tarča UGLEDNE REPREZENTANCE, ki ...

Martin Metelko
Igral je za Slovenijo. Bo v prihodnje za Bosno in Hercegovino?

Adnan Golubović je ta hip eden najbolj vročih slovenskih nogometašev na tujem. Ljubljančan, ki je odraščal pri Interblocku, Bravu in Olimpiji, se dokazuje v dresu Slobode, blesti pa predvsem z branjenjem enajstmetrovk. Nekdanji mladinski reprezentant Slovenije je  verjeli ali ne  v tej sezoni v dresu kluba iz Tuzle zaustavil že štiri! Med drugim tudi poskus Gorana Brkića, nekdanjega nogometaša Olimpije. Golubović, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral 11 tekem, vse v dresu Domžal, dejansko igra tako dobro, da ga spremlja celo  selektor! Toda ne Matjaž Kek, selektor Slovenije, marveč Ivajlo Petev, Bolgar, ki vodi Bosno in Hercegovino.

Golubović je v pogovoru za časnik Ekipa SN priznal, da morebitna menjava nogometnega državljanstva ni nemogoča. "Imam obe državljanstvi. Dejstvo je, da so me v BiH začeli povezovati z njihovo reprezentanco, čeprav se ni zgodilo še nič konkretnega, v Sloveniji pa sem bil nazadnje enkrat klican v izbrano vrsto do 21 let. Rekel bom takole: odločil se bom za tistega, ki bo prej poklical! Mogoče me ne bo nihče. Jasno … Ne slepim se. Bi pa ob tem nekaj poudaril. Ponosen sem tako na dejstvo, da sem Slovenec, kot tudi na to, da starša prihajata iz Bosne in Hercegovine. Imam se tako za Slovenca kot tudi za Bosanca, če se lahko tako izrazim. Zato bi mi enako veliko pomenilo oboje: in igranje za Slovenijo in igranje za BiH. V Sloveniji imam ogromno prijateljev, v BiH veliko sorodnikov. Res preprosto ne morem reči, da sem bolj to, bolj tisto. Obe državi imata enako mesto v mojem srcu," je za Ekipo SN (celoten pogovor si lahko preberete tukaj) povedal 25-letni Golubović.

Slovenija je pred časom sicer zaradi BiH že ostala brez enega od potencialnih reprezentantov, potem ko je nogometno državljanstvo zamenjal Dino Hotić, nekdanji član Maribora.

680-6-7-golubovic
alesfevzer.com

Članki iz rubrike