roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 30.03.2021 23:44:58

Španija strla češki odpor za potrditev prvega mesta

Aleš Cipot
Španska mlada nogometna reprezentanca je v 3. krogu evropskega prvenstva do 21 let premagala Češko z 2:0 (0:0) in z osvojenim prvim mestom v skupini B, v kateri je nastopala tudi Slovenija, potrdila napredovanje v četrtfinale. Češka je zaključila nastope na prvenstvu.

Španija - Češka 2:0 (0:0)
* Stadion Z'Dežele, brez gledalcev, sodniki: Kruašvili, Varamišvili, Pipi (vsi Gruzija)
* Strelec: 1:0 Gomez (69.), 2:0 Gomez (78.).
* Španija: Fernandez, Pipa, Pedrosa, Guillamon, Cuenca, Ruiz (od 65. Gomez), Villar (od 74. Pozo), Moncayola, Garcia (od 82. Puig), Puado (od 74. Beltran), Barrenetxea (od 82. Pino).
* Češka: Jedlička, Chaluš, Sadilek, Bucha (od 90. Janošek), Havelka, Krejči, Lingr (od 75. Šašinka), Fukala, Karabec, Šulc (od 84. Žitny), Vaniček (od 75. Ostrak).
* Rumeni kartoni: Berrentxea; Vaniček, Krejči, Chaluš, Lingr
* Rdeči kartoni: /.

Ob visoki zmagi Italije nad Slovenijo v Mariboru je tekma v Celju ponudila priložnost Češki, da se z zmago presenetljivo prebije v četrtfinale prvenstva in izloči branilce naslova Špance. A tega slednji niso dovolili.



Kljub manj prepričljivi predstavi v prvem polčasu, so Španci v drugem našli pot do zmage in potrditve prvega mesta v skupini proti disciplinirani Češki vrsti. Oba zadetka je dosegel Dani Gomez.

Napadalec španskega prvoligaša Levanteja je potrdil zaupanje selektorja mlade furie, ki ga je v tekmo poslal v 65. minuti. Štiri minute kasneje je svoje moštvo povedel v vodstvo, v 78. pa je postavil končni izid.

Pred tem so Čehi ohranjali upanje za napredovanje z borbeno igro v obrambi. Špancem so sicer dovolili precej posesti, a malo pravih priložnosti, sami pa so s protinapadi iskali pot do španskih vrat.

Taktika je zdržala le do vstopa Gomeza, ki se je izkazal za moža odločitve. Pri prvem golu mu je pomembno pomagal Ander Berrenetxea, ki je natančno podal z desne strani, pri drugem pa je Gomez po odlični kombinatoriki Špancev z močnim in natančnim strelom pokopal vse upe Čehov.

Španci po zmagi nad Slovenijo (3:0) in Češko ter remijem z Italijo (0:0) v izločilne boje, ki bodo med 31. majem in 6. junijem, tako potujejo kot prva ekipa iz skupine B. Italija je z današnjo zmago osvojila drugo mesto in si zagotovila napredovanje, Češka pa je z dvema remijema in današnjim porazom kot tretja zaključila nastope v Sloveniji.

Značke: nogomet, ep, mladi

Članki iz rubrike