evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
1 29.03.2021 07:14:44

Matjaž KEK pred tekmo s CIPROM razkril: Bile so GROŽNJE, bili so pritiski, tega ne morem razumeti!

Martin Metelko
Poraz ni bil edini udarec, ki ga je Slovenija prejela med bivanjem v Rusiji. Hkrati je selektor Matjaž Kek ostal brez Andraža Šporarja, ki z reprezentanco sploh ni odpotoval na Ciper, obstajala je tudi grožnja, da se bo moral v klub vrniti Jaka Bijol.

Ob tem se seveda poraja vprašanje, na podlagi česa je Braga preprečila nastop ljubljanskemu napadalcu na tekmi v Nikoziji. Odgovor je preprost: če bi Šporar odšel na Ciper, bi moral zaradi portugalskih koronskih ukrepov ob vrnitvi v svoj klub za kar 14 dni v karanteno. Za Brago je bilo to nedopustno, zato je vodstvo kluba zgolj izkoristilo pravico, ki jo je klubom dala Mednarodna nogometna zveza. Ta je pred časom določila, da lahko klubi igralcem prepovejo igranje za reprezentanco, če je s tem povezana daljša karantena.

»To, kar se je dogajalo v soboto in tudi v petek, to je zame nekaj, česar ne morem razumeti kot trener, kot selektor. Jaka Bijol je bil ves čas pod neupravičenim pritiskom kluba. Glede Andraža Šporarja je zveza storila vse, kar je lahko. Ves čas so bili v stikih z Brago, dialog je potekal od jutra do večera, toda v Bragi so vztrajali, da se Šporar vrne. Če se ne bi, bi moral v karanteno, grozila mu je kazen, prepoved udeležbe na naslednjem reprezentančnem zboru. Šporar je najbolj razočaran med vsemi, toda očitno so že takšni časi,« je komentiral Matjaž Kek, medtem ko je bil Jaka Bijol bolj redkobeseden: »Vsega tega, kar se je dogajalo, res ne bi komentiral. Pravite, da je selektor na tiskovni konferenci povedal, da me je Hannover želel poklicati nazaj v klub? No, naj ostane kar pri tem, res ne bi želel ničesar dodati.« Kakorkoli, Šporarja na Cipru ne bo, manjkal bo tudi kaznovani Miha Mevlja, a vsaj Bijol je ostal na voljo selektorju Keku.

Članki iz rubrike