Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.03.2021 09:28:56
Deli članek:

Ronaldo v lovu na rekord, ki je nedosegljiv za Messija?! Še pred kratkim se je zdelo nemogoče, zdaj pa ...

Profimedia

Cristiano Ronaldo lovi rekord, ki se je dolgo časa zdel nedosegljiv.

V zgodovini nogometa je bilo postavljenih kar nekaj izjemnih dosežkov, enega večjih pa zdaj 'ogroža' Cristiano Ronaldo. Slavni Portugalec je pred dnevi postavil rekord po številu zadetkov na uradnih tekmah, zdaj pa se mu nasmiha tudi rekord po doseženih zadetkih v reprezentančnem dresu.

Že vrsto let na tej lestvici vodi nekdanji iranski nogometaš Ali Daei, ki je v dresu z državnim grbom dosegel neverjetnih 109 zadetkov (149 nastopov), zdaj pa mu tesno sledi Ronaldo. Portugalec ima pred reprezentančnim premorom na svojem računu 102 zadetka (170 nastopov) za Portugalsko, do izenačenja rekorda mu jih tako manjka le še sedem.

Če bo nadaljeval v svojem slogu, bo Iranca lahko presegel že do konca meseca, do takrat bo namreč Portugalska odigrala tri tekme v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Najprej proti Azerbajdžanu, nato sledi dvoboj s Srbijo, za konec premora pa še obračun z Luksemburgom.

Veliki tekmec Ronalda Lionel Messi v argentinskem dresu ni tako zelo uspešen kot v klubu, na dozdajšnjih 142 reprezentančnih tekmah pa je dosegel 71 zadetkov.