Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

lp
lp
0 04.01.2021 09:16:10

Zaradi Poljaka v Anglijo. Zaradi Afričana in Srba iz Firenc?

Reuters
V karieri italijanskega aduta Patricka Cutroneja polno vzponov in padcev.

Zadnjo in bržčas odločilno tekmo v prvem delu domačega evropskega prvenstva bodo mladi Slovenci ob koncu marca odigrali z italijanskimi vrstniki. Jasno je, da bo favorizirana vloga na papirju pripadla zahodnim sosedom, ki so ob Špancih (tudi tekmecih Slovenije v skupini B) s petimi naslovi najuspešnejša reprezentanca v tej starostni kategoriji.

V moštvu mladih azzurrov zvezdnika svetovnega formata ne boste našli, eden tistih, na katere velja opozoriti, pa je vsekakor 22-letni Patrick Cutrone, ki je kljub mladosti že izdatno napolnil svoj nogometni življenjepis. V Comu rojeni napadalec se je deset let razvijal v akademiji Milana, pri sedemnajstih pa je s sedemkratnim evropskim prvakom podpisal prvo profesionalno pogodbo. Bil je veliki up spečega velikana, a kot se je izkazalo pozneje, se ta ljubezen nikoli ni do konca razplamtela. V rdeče-črnem dresu je v vseh tekmovanjih na 90 tekmah dosegel 27 zadetkov in na koncu zaradi Poljaka Krzysztofa Piateka, na katerega so v Milanu stavili vse, igralca pa sta si bila preveč podobna, da bi lahko igrala drug ob drugem, zapustil prestolnico mode. Pred sezono 2019/20 je Cutrone pri 21 letih odšel na Otok – v poslu, vrednem 22 milijonov evrov, je z Wolverhamptonom podpisal štiriletno pogodbo in pravzaprav začel znova. Vrgli so ga v vodo, vendar ni zares izplaval. Še preden bi v premier ligi opozoril nase, so ga Angleži poslali nazaj domov. A ne v Milano, temveč v Firence. Fiorentina je skoraj natanko pred enim letom v njem prepoznala dobro kupčijo in si fanta za tri milijone izposodila za 18 mesecev. Če bodo vijoličasti ob koncu te sezone želeli, bodo lahko Cutroneja za 18 milijonov evrov odkupili.
A vprašanje je, ali se bo to res zgodilo. Igralec je namreč, potem ko je v drugem delu prejšnje sezone ugajal, v moštvu Cesareja Prandellija padel na stranski tir. Dobiva drobtinice, ki mu jih puščata Christian Kouame iz Slonokoščene obale in Srb Dušan Vlahović. Vsi trije so mladi napadalci, v Firencah pa želijo imeti le dva takšna in ob njiju enega izkušenega ostrostrelca, ki bo zagotavljal 20 zadetkov na sezono. Kdo pa si tega ne bi želel?
Kot kaže, bo moral Cutrone še enkrat začeti znova in povsem na novo zagnati svojo klubsko kariero. Zanimivo, ta se je še med njegovim igranjem za Milan, ko je imel dvajset let, tako vzpenjala, da mu je vabilo poslal takrat začasni selektor članske italijanske reprezentance Luigi Di Biagio. Potem ko se Italijani prvič po letu 1958 niso uspeli uvrstiti na svetovno prvenstvo (2018), je bil Cutrone na prijateljski tekmi z Argentino del zasedbe prenovljenih azzurrov – v 74. minuti je pri rezultatu 0:0 zamenjal Cira Immobilija, na koncu pa so z 2:0 slavili gavči. Sicer pa igralec, ki ga po slogu igranja primerjajo s Filippom Inzaghijem ter tudi z Alvarom Morato in Mariem Mandžukićem, velja za enega glavnih adutov mlade italijanske reprezentance. Prvi zadetek v dresu slednje je dosegel prav proti Sloveniji na prijateljskem srečanju septembra 2017 v Cittadeli; bilo je 4:1 za domače moštvo.

Članki iz rubrike