stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
4 03.09.2020 10:06:59

Matjaž KEK spregovoril o 'novem' REPREZENTANTU: Govoril sem z njim, najbolj me je navdušilo to, da ...

Martin Metelko
Selektor Matjaž Kek je pred tekmo lige narodov z Grčijo spregovoril o Sandiju Lovriću, ki bo lahko zaigral za slovensko reprezentanco.

V zadnjih dneh je ogromno zanimanja požel Sandi Lovrić, nogometaš Lugana, ki je sporočil, da ne bo več igral za avstrijsko reprezentanco, kjer je bil član vseh mladinskih selekcij, temveč je izbral Slovenijo, od koder prihajajo njegovi starši. 


O 22-letnem vezistu in njegovi zamenjavi nogometnega državljanstva je spregovoril tudi selektor Matjaž Kek. "Ne morem reči, da je moj projekt, to je projekt vseh nas na Nogometni zvezi Slovenije. Predvsem pa je to posledica velike želje igralca. S fantom sem bil v stiku, zelo me je razveselila njegova želja, da bi z nami bil takoj. Že jutri, če bi bilo to mogoče," je razkril Kek.

sandi lovric
Profimedia

"Moji sodelavci so reagirali ažurno in nasploh odlično, vseeno pa te birokratske stvari seveda trajajo, menjava nogometnega državljanstva ni kar tako. Upam, da bo čim prej z nami. Verjamem, da bo čim prej z nami – ob tako ogromni želji zaigrati za Slovenijo nam bo ta kakovosten igralec zagotovo prišel zelo prav. Ob tem moram poudariti, da ko gre za menjavo nogometnega državljanstva, gre za nekaj, kar se redno dogaja v današnjem svetu in današnjem nogometu. Če obstaja želja in če obstaja kvaliteta – tako kot v tem primeru – se mi to zdi super. Moja naloga je, da dam priložnost vsem, ki želijo igrati za slovensko reprezentanco. In to velja v tem primeru, to velja v primeru povratnika Nejca Skubica, to velja za vse," je zaključil selektor.

Članki iz rubrike