Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

am
am
10 10.07.2020 09:45:12

Najbolj jasen namig!? Oglasil se je KEK – o reprezentanci in DINAMU: Takole je, Dinamo je ...

Jurij Kodrun
'Rad te imam, Mama, a ne bolj od Dinama,' že desetletja trdijo navijači zagrebških modrih in dilemo, pred katero se je znašel (za zdaj še) slovenski selektor Matjaž Kek, lahko v veliki meri primerjamo s tem slovitim rekom. Na eni strani domovina Slovenija, njen klic in malodane poslanstvo izvleči slovenski reprezentančni nogomet iz brezna, na drugi strani pa vse, kar pomeni in prinaša Dinamo. Dilema, o kateri je štajerski strokovnjak spregovoril s kolegi iz Sportskih novosti.

Legendarni Davorin Olivari se je včeraj pogovarjal s (za zdaj še) šefom strokovnega štaba slovenske izbrane vrste, pri čemer seveda nista pretirano ovinkarila. Naj si je Kek še tako želel, da bi vest prišla ven nekoliko pozneje, potem ko bi že sam obvestil vse vpletene, je bila zmaga novinarskega dela tokrat popolna in Slovenec jo je brez zadržkov priznal. Tako kot to pač počne sijajni komunikator, kot mu pravijo hrvaški mediji, in človek, ki naše delo vedno vzorno spoštuje. "Zavladal je precejšen cirkus. Sem v Sloveniji, in ko je udarila vest o mojem morebitnem prevzemu Dinama, sem dobil ogromno vprašanj, nimam pa še kaj dosti odgovorov," je Olivariju dejal Kek, ki ni niti poskušal stvari zavijati v karkoli.

Od prvih ur včerajšnjega dne je bilo kristalno jasno, da so informacije Sportskih novosti prave, da ima Kek na mizi konkretno ponudbo in da se mora zdaj z njo ukvarjati do končne odločitve. "Najprej sem želel govoriti s predsednikom Nogometne zveze Slovenije," je poudaril (za zdaj še) slovenski selektor, ki je to včeraj storil v tolikšni meri, kolikor je bilo na hitro mogoče. In potrebno. Se bo pa z Radenkom Mijatovićem usedel vsaj še enkrat, preden bo odgovornim v Zagrebu sporočil, kako naprej. "Tudi ljudem v Dinamu sem dejal, da moram najprej vse doreči z NZS. Vse je v redu, o vsem se lahko pogovarjamo, toda najprej moram vse razčistiti z ljudmi na slovenski zvezi. Sem selektor svoje domovine, imam pogodbo še za dve leti in pol, želim biti milijon odstotkov korekten. Verjamem, da to vsi razumejo. Dinamo je Dinamo, tu se nimamo kaj pogovarjati, toda pogodba me veže na reprezentanco in to je stvar, ki jo moram rešiti najprej," je dejal sogovorniku, ki ga je hitro opomnil, da se Dinamu mudi. Česar se Kek kajpak zaveda, kajti nova sezona se bo v teh tako zelo specifičnih okoliščinah začela praktično takoj po koncu stare.



Pomislil sem 'Mati mila, začelo se je …'
"Vsekakor je treba razumeti tudi Dinamo," pravi Kek. "Do vseh želim biti maksimalno korekten. Škoda, ker se je informacija o mojem prevzemanju Dinama v javnost prebila, preden sem govoril z ljudmi iz slovenske zveze. Vem pa, da novinarji delate svoje delo, tako kot jaz delam svoje. Če bi bil novinar, bi tudi jaz lovil informacije. Ko pa sem včeraj zjutraj odprl portale in videl, kaj piše, sem pomisli: 'Mati mila, začelo se je …'" In se bo seveda tudi nadaljevalo, zadeva je na obeh straneh Kolpe seveda takoj postala nogometna tema številka ena, s kakšne naslovnice pa je celo izrinila epidemiološko sliko in stiske turistov v karantenskih dvomih. In kaj lahko pričakujemo od Kekovih pogovorov ter od njegovega razmisleka o možnostih, ki se mu zdaj ponujajo? »S predsednikom NZS imam sijajen odnos, tudi zaradi tega želim vse narediti skrajno profesionalno – tako, kot se spodobi. Tudi meni ne bi bilo prijetno, če bi mi kdo karkoli počel za hrbtom. Ljudje v Dinamu so to razumeli. Zato bom rekel takole … Dokler s slovensko zvezo ne opravim vseh pogovorov, kar je edino človeško, ne bom dodatno komentiral zgodbe okrog svojega mogočega prevzemanja Dinama," je dejal Olivariju, a bil tudi zelo jasen, ko ga je ta povprašal o Dinamu in o tem, kaj pomeni imeti njegovo ponudbo. "Vsi vemo, da je Dinamo gigant na teh naših prostorih. O tem se nam res ni treba pogovarjati. Seveda je situacija zaradi pandemije in prekinitve malo specifična, sezona se bo začela takoj po koncu zdajšnje, a o tem potem," je Kek zaključil v svojem slogu, toda pustil občutek, da se bolj nagiba k Dinamu kot k mami Sloveniji. Kar, sodeč po odzivih, navdušuje ogromno večino navijačev modrih in spravlja v skrbi ogromno večino navijačev slovenske izbrane vrste.

Članki iz rubrike