stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 13.06.2020 09:20:12

ROBERT KOREN RAZKRIVA: "Zakaj Boruta Pahorja nismo spustili v garderobo? Takole je..."

Grega Wernig
Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Robert Koren se je v pogovoru za Sportal dotaknil tudi nekaterih perečih tem iz preteklosti.

Na današnji dan pred desetimi leti je Robert Koren na tekmi proti Alžiriji zatresel mrežo ter Sloveniji prinesel prvo in do danes še vedno edino zmago na svetovnih prvenstvih. V obširnem pogovoru za Sportal se je nekdanji kapetan razgovoril o številnih temah, med drugim tudi tem, zakaj po veliki zmagi nad Rusijo v Ljudskem vrtu v garderobo nogometaši niso pustili takratnega predsednika vlade, zdajšnjega predsednika Slovenije Boruta Pahorja.


"Garderoba je garderoba in je sveta. Stvari, ki se dogajajo tam, ne morejo oziroma ne smejo priti ven, če je ekipa prava. Če spoštujemo drug drugega, potem mora biti to svet kraj, v katerem smo samo mi. Pa ne zato, da bi se tam dogajalo kaj posebnega ali pa, da bi se kaj skrivalo. Tako ni samo pri nas, ampak povsod. Sploh pa, če se ob našem največjem uspehu pojavi nekdo, ki ga, ko smo to zgodbo začeli pisati, ni bilo niti blizu. V tistem trenutku se nam je pač zdelo, da v garderobi ne želimo nikogar, ki tam ni bil z nami, ko uspehov ni bilo. Želeli smo biti skupaj tisti, ki smo bili tam od začetka. Ni šlo za nič osebnega, to bi se zgodilo vsakemu. Pa četudi bi imel dobre namene. Verjamem, da je bilo tako tudi z njim, ampak ve se, kdo spada v garderobo in kdo ne. To je treba spoštovati. Zaradi tega je bilo z naše strani nekaj nezadovoljstva," je za Sportal dejal danes 39-letni Koren.

Pahor je sicer v garderobo potem vseeno vstopil. Pa je tudi očistil nogometne čevlje, kot je obljubil? "Ne vem niti, za kaj točno je v tej zgodbi šlo, kaj je obljubil in ali je to obljubo držal. Meni jih ni. Jaz sem si nogometne čevlje vedno rad očistil kar sam."

Članki iz rubrike