atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 29.04.2020 12:35:40

NORO RAZKRITJE! Diego Maradona in Davor Šuker NAMESTILA REZULTAT tekme? Resno? TU JE DOKAZ! (video)

O dogodku sredi devetdesetih je javno spregovoril nekdanji odlični branilec argentinske reprezentance ter tudi član madridskega Reala Oscar Ruggeri.

Ruggeri je skupaj z Diegom Maradono leta 1986 osvojil naslov svetovnega prvaka, štiri leta pozneje pa moral v finalu priznati poraz Zahodni Nemčiji. To je bila izvrstna generacija gavčev, ki se je junija 1994 na prijateljski tekmi v Zagrebu pomerila z novonastalo hrvaško izbrano vrsto. Argentinci so se pripravljali na nastop na svetovnem prvenstvu v ZDA.

Ruggeri je danes voditelj televizijske oddaje '90 Minutes of Soccer', nedavno pa je gostil urugvajskega zvezdnika Diega Forlana. V pogovoru je na dan prišla dobrega četrt stoletja skrbno varovana skrivnost o dogovorjenem razpletu prej omenjenega srečanja.

Ko je 58-letni Ruggeri svojega gosta vprašal, kaj si misli o neobičajni tekmi med Argentino in Urugvajem v kvalifikacijah za SP 2002, mu je Forlan odvrnil, da o tem ne ve nič, saj na tekmi ni zaigral. Takoj zatem pa je Ruggeriju vrnil žogico: "Koliko takšnih tekem pa si ti odigral?" In dobil presenetljiv odgovor Argentinca: "Spomnim se le ene. To je bila tekma s Hrvaško."

hrvaska argentina 1


Hrvaška si je takdat utirala pot na nogometni zemljevid sveta, ni imela še pravice nastopati na velikih tekmovanjih. Lahko pa je igrala mednarodne tekme. Ruggeri je izpostavil, da termin tekme v Zagrebu ni bil posrečen. Argentinci so bili v sklopu priprav na svetovno prvenstvo na turneji, v zgoščenem ritmu (v le nekaj dneh) so odigrali tekme z Ekvadorjem, Izraelom in naposled še s Hrvaško. V Zagreb so prispeli utrujeni, komaj so stali na nogah. Ruggeri je razkril, da sta ključno vlogo pri dogovoru odigrala soigralca iz Seville Diego Maradona in Davor Šuker.

"Zelo dobro se spomnim, da je imela takrat Hrvaška dobro ekipo. Igrali so Boban, Šuker, pa tisti svetolasec iz Reala ... Prosinečki... Bili so zelo motivirani, mi pa smo zaradi potovanja in vseh tekem komaj stali na svojih nogah. Diego je zelo dobro poznal Šukerja in začelo se je dogovarjanje. Po vsem igrišču ... Potem je padel končni dogovor, češ da se ne bomo napadali med seboj," je Ruggeri zelo natančno opisal takratne dogodke.

Obračun med Hrvaško in Argentino se je končal brez zmagovalca, mreži sta ostali nedotaknjeni. Še več, moštvi si nista priigrali niti ene prave priložnosti. Za nameček je tekmo obeležilo tudi obilno deževje.

Značke: hrvaška, argentina

Članki iz rubrike