Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
3 07.04.2020 17:54:59

OHOHO, kdo se je oglasil. KREMELJ zanika vpletenost Rusije v podkupovanje

Reuters
Rusko politično vodstvo odločno zavrača vse obtožbe o domnevnem podkupovanju in korupciji pri dodelitvi organizacije svetovnega prvenstva v nogometu, ki je bilo v največji državi sveta leta 2018.

"Rusija je dobila pravico za izvedbo SP na povsem zakonit način," je med drugim dejal Dimitrij Peskov, tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina. "Prebrali smo medijske objave o tem in se nam niti ne sanja, za kaj naj bi šlo," je dodal Peskov in obenem zatrdil, da je bilo SP v Rusiji pred dvema letoma "najboljše doslej", poroča ruska tiskovna agencija Tass.

S tem se je Kremelj odzval na razkritja ameriških tožilcev, ki so objavili nove podrobnosti v zvezi z odmevnim korupcijskim škandalom v Mednarodni nogometni zvezi leta 2015 glede boja za medijske pravice in organizacije SP 2018 in 2022.

Dva nekdanja uslužbenca ameriškega medijskega giganta Fox ter delavec španskega medijskega konglomerata Imagina so obtoženi korupcije, bančne prevare in pranja denarja.



Nekdanja uslužbenca podjetja 21st Century Fox Hernan Lopez in Carlos Martinez se soočata z obtožbami tožilstva glede korupcije, poleg njiju tudi Gerard Romy, ki je delal za španski medijski konglomerat Imagina.

Trojica je obtožena, da je plačala na milijone dolarjev podkupnin Fifinim delegatom zvez Conmebol in Concacaf, krovnim organizacijam Južne, Severne in Centralne Amerike ter Karibov, v zameno za glasovanje pri pridobitvi donosnih televizijskih pravic za regionalna tekmovanja in kvalifikacije za svetovni prvenstvi leta 2018 in 2022.

Primer je del vseobsežnega korupcijskega škandala v Mednarodni nogometni zvezi Fifi iz leta 2015, ki je odnesel celoten vrh Fife na čelu z dolgoletnim predsednikom Seppom Blatterjem.

Značke: nogomet, fifa, sp, rusija, korupcija

Članki iz rubrike