Andrej Marčič Svet24.si

Milijoni evrov javnih sredstev za prijatelje ...

toča, Lumezzane Svet24.si

FOTO: Klestila orjaška toča v velikosti krogel ...

tjulenj kostis Svet24.si

Kdo je ubil meniškega tjulnja Kostisa?

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

Screenshot 2021-07-26 at 20.06.43 Necenzurirano

Z Janšo je bil na Mavriciju še en državni ...

Bruno Šulman Njena.si

Zmagovalca Masterchefa ujeli med delom v ...

48 Njena.si

Helena Blagne delila fotografijo s poroke

Andrej Miljković
Andrej Miljković
2 30.01.2020 14:00:14

Iličić BREZ OVINKARJENJA! Moja prihodnost v reprezentanci? Selektorju sem povedal, da …

Martin Metelko
Josip Iličić je v odmevnem pogovoru za Ekipo SN spregovoril tudi o reprezentančni prihodnosti.

Včeraj je dopolnil 32. rojstni dan, naslednjo priložnost na velikem tekmovanju bo najboljši slovenski nogometaš imel šele čez dve leti. Kljub temu pa, hvalabogu, še ne razmišlja o zaključku svoje poti v reprezentanci, četudi je v preteklosti doživljal v glavnem razočaranja.

»Prijetno ali ne, govoril sem s selektorjem in mu povedal, kakšna je moja odločitev, kakšna je moja želja. Povedal sem mu, da se bom odzval vabilu, dokler bom dobrodošel v reprezentanci, in da ne razmišljam o ničemer drugem. Hotel sem se uvrstiti na evropsko prvenstvo, ni se mi uspelo, zdaj se hočem na svetovno. Konec debate. Bo ogromno dela, tega se zavedam, a sem nanj pripravljen,« je v obsežnem intervjuju s kolegi iz Ekipe SN povedal Josip Iličić.

Pred Slovenijo so prijateljske tekme, nato liga narodov, šele potem kvalifikacije. Namerava kaj od tega izpustiti? »Nikakor. Ne pride v poštev. Ko pravim, da bo veliko dela, to pomeni, da moramo ustvariti pravo ekipo, in vsaka tekma bo prišla prav. Sliši se obrabljeno, a le če bomo tudi prijateljske tekme vzeli zares in na njih napredovali, bomo lahko nekaj dosegli. Pa tudi, bodimo iskreni, zelo rad grem domov v Slovenijo, prija mi menjava okolja, prija mi prekinitev tukajšnjega zelo napornega, zelo utrujajočega ritma življenja. Sicer mi vožnja z avtom postaja vse daljša in me vse bolj utruja, ljubljansko letališče pa ni ravno božji dar za ugodne in udobne povezave, a se bom že znašel. Rad bi prihajal in bom prihajal,« je dodal slovenski nogometni virtuoz. Sijajne novice, vsekakor!

Članki iz rubrike