kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
2 30.01.2020 14:00:14

Iličić BREZ OVINKARJENJA! Moja prihodnost v reprezentanci? Selektorju sem povedal, da …

Martin Metelko
Josip Iličić je v odmevnem pogovoru za Ekipo SN spregovoril tudi o reprezentančni prihodnosti.

Včeraj je dopolnil 32. rojstni dan, naslednjo priložnost na velikem tekmovanju bo najboljši slovenski nogometaš imel šele čez dve leti. Kljub temu pa, hvalabogu, še ne razmišlja o zaključku svoje poti v reprezentanci, četudi je v preteklosti doživljal v glavnem razočaranja.

»Prijetno ali ne, govoril sem s selektorjem in mu povedal, kakšna je moja odločitev, kakšna je moja želja. Povedal sem mu, da se bom odzval vabilu, dokler bom dobrodošel v reprezentanci, in da ne razmišljam o ničemer drugem. Hotel sem se uvrstiti na evropsko prvenstvo, ni se mi uspelo, zdaj se hočem na svetovno. Konec debate. Bo ogromno dela, tega se zavedam, a sem nanj pripravljen,« je v obsežnem intervjuju s kolegi iz Ekipe SN povedal Josip Iličić.

Pred Slovenijo so prijateljske tekme, nato liga narodov, šele potem kvalifikacije. Namerava kaj od tega izpustiti? »Nikakor. Ne pride v poštev. Ko pravim, da bo veliko dela, to pomeni, da moramo ustvariti pravo ekipo, in vsaka tekma bo prišla prav. Sliši se obrabljeno, a le če bomo tudi prijateljske tekme vzeli zares in na njih napredovali, bomo lahko nekaj dosegli. Pa tudi, bodimo iskreni, zelo rad grem domov v Slovenijo, prija mi menjava okolja, prija mi prekinitev tukajšnjega zelo napornega, zelo utrujajočega ritma življenja. Sicer mi vožnja z avtom postaja vse daljša in me vse bolj utruja, ljubljansko letališče pa ni ravno božji dar za ugodne in udobne povezave, a se bom že znašel. Rad bi prihajal in bom prihajal,« je dodal slovenski nogometni virtuoz. Sijajne novice, vsekakor!

Članki iz rubrike