Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.11.2019 18:11:13

Čeferin prepričan o vrhunski organizaciji tekem EP 2020 v Rusiji

Reuters
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na obisku pri ruskem predsedniku Vladimirju Putinu poudaril, da je prepričan, da bo Rusija oziroma njeno drugo največje mesto Sankt Peterburg, kjer sta se predsednika tudi srečala, gostilo tekme evropske prvenstva 2020 na najvišji ravni.

Čeferin je na srečanju s Putinom pohvalil Rusijo za dobro organizirano svetovno prvenstvo 2018 in dodal, da ne dvomi, da Rusija ne bi bila sposobna gostiti takšnih turnirjev na najvišji možni ravni.

Na drugi strani pa je Putin obljubil, da bo Rusija naredila vse, da ne bo razočarala Uefe, čeprav se jo v zadnjih dneh spet povezuje z dopinškimi aferami, zaradi katerih Rusom grozi štiriletna izključitev z mednarodnih tekmovanj. "Naredili bomo vse, da ne razočaramo vas, igralcev in navijačev," je Čeferinu dejal Putin.

Kot so že potrdili pri Svetovni protidopinški agenciji (Wada), se ukrepi proti Rusiji ne nanašajo na nogometno evropsko prvenstvo 2020. "Nogometno evropsko prvenstvo je za evropsko zvezo Uefo posamično regionalno oziroma celinsko tekmovanje, zato ne sodi v sklop priporočil mednarodnim zvezam," so sporočili z Wade.



Posebna preiskovalna komisija je v ponedeljek Wadi priporočila stroge sankcije proti ruskemu športu zaradi domnevne manipulacije podatkov o dopinških testih. Med njimi je tudi prepoved organizacije velikih mednarodnih tekmovanj v Rusiji. Končno odločitev bo Wada sprejela 9. decembra na zasedanju v Parizu.

"Mislim, da tega evropskega prvenstva ne ogroža nič," je že v ponedeljek v Moskvi poudaril ruski minister za šport Pavel Kolobkov. St. Peterburg naj bi tako še naprej ostal gostitelj treh tekem predtekmovanja in četrtfinala za euro 2020.

Prvenstvo ob 60-letnici turnirjev stare celine, ki bo med 12. junijem in 12. julijem prihodnje leto, bo v 12 mestih, ob St. Peterburgu bodo tekme gostili še London, München, Rim, Baku, Budimpešta, Bukarešta, Amsterdam, Bilbao, Glasgow, Dublin in Koebenhavn.

Značke: nogomet, uefa, rusija

Članki iz rubrike