Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 21.11.2019 17:53:05

Uefi ne bo treba izvesti dodatnega žreba skupin za EP 2020

Evropska nogometna zveza (Uefa) je potrdila, da dodaten žreb za določitev skupin za evropsko prvenstvo 2020, ki je bil predviden za 1. april prihodnje leto, ne bo potreben.

Sprva so načrtovali dodaten žreb po koncu tako imenovanega "play-offa", ki bo konec marca, a so zdaj potrdili, da bodo vse neznanke glede šestih skupin za evropsko prvenstvo razrešene že na žrebu 30. novembra v Bukarešti.

Uefa bo sicer v petek izvedla žreb "play-offa". Tako bo izžrebala enega izmed Bolgarije, Izraela, Romunije in Madžarske v skupino C, kjer se bo merila s Škotsko, preostale pa se bodo pridružile Islandiji v skupini A. Norveška bo v polfinalu skupine C igrala proti Srbiji.

Skupino B sestavljata para Bosna in Hercegovina - Severna Irska ter Slovaška in Irska. Zmagovalec te skupine bo zagotovo na evropskem prvenstvu igral v skupini E v Dublinu kot gostitelj skupine.


Zmagovalci skupin A in C v "play-offu" se bodo na EP pridružili skupinam C, D ali F, odvisno od tega, ali se bodo na EP prebile gostiteljice Škotska, Romunija ali Madžarska.

V skupini D v "play-offu", polfinali skupin bodo 26. marca, finali pa 31. marca, pa bosta polfinalna para Gruzija - Belorusija in Severna Makedonija - Kosovo.

EP 2020 bo ob 60-letnici prvenstva stare celine sicer med 12. junijem in 12. julijem v 12 evropskih mestih.

Prek kvalifikacij so se na zaključni turnir uvrstili Anglija, Češka, Ukrajina, Portugalska, Nemčija, Nizozemska, Švica, Danska, Hrvaška, Wales, Španija, Švedska, Poljska, Avstrija, Francija, Turčija, Belgija, Rusija, Italija in Finska.

Značke: nogomet, uefa, ep

Članki iz rubrike