nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
3 20.11.2019 07:33:50

Matjaž KEK je po koncu kvalifikacij ZELO OSTRO nastopil do svojih varovancev: TO mi gre res na ŽIVCE!

Martin Metelko
Slovenski reprezentanci se tudi v teh kvalifikacijah ni uspelo uvrstiti na veliko tekmovanje, po porazu s Poljsko (2:3) je v skupini končala na 4. mestu.

Po koncu tekme v Varšavi, ki so jo domačini dobili s 3:2 in tako še dodatno potrdili svojo uvrstitev na evropsko prvenstvo, je črto pod celotnimi kvalifikacijami potegnil selektor Matjaž Kek. 

Izkušeni strateg je na teh desetih tekmah videl napredek in pozitivne stvari, hkrati pa je bil do svojih varovancev zelo oster. "Načrt je bil jasen - pritisk na njihove vezne igralce. Ko smo bili pravočasni, so imeli oni veliko težav z organizacijo svoje igre. Težava je nastala, ko so to prebili, ko smo zamudili. Razmišljal sem tudi o treh zadaj, mislim, da imamo primerne igralce za to, toda tega z dvema treningoma ne moreš storiti. V tej tekmi sem videl veliko dobrega, čeprav bom zaradi tega deležen veliko kritik, češ kaj pametujem," je tekmo na Poljskem ocenil Kek. 

Oseminpetdesetletni Mariborčan je še dodal, da bo moral biti morda za kaj več kot to, kar je Slovenija dosegla v teh kvalifikacijah, tudi on nekoliko odločnejši pri selekciji. "Mi gre pa že malo na živce, da govorim veliko tudi o sebi, z druge strani pa ne slišim nič. Treba se bo pogledati v ogledalo. Biti zadovoljen, ko so stvari v redu, in biti samokritičen, ko stvari niso v redu. "

Članki iz rubrike