Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 16.11.2019 07:57:39

NORO! Ne boste verjeli, kako je slovenski trener poskušal motivirati svoje igralce pred tekmo SLOVENIJA-LATVIJA

Martin Metelko
Tudi to je način za dodatno motivacijo.

Slovenija in Latvija bosta danes v Stožicah odigrali tekmo, ki ne prinaša prav veliko. Ne enim, ne drugim, pa selektorja Matjaž Kek in Slaviša Stojanović na različne načine poskušata dodatno motivirati svoje varovance.


Latvijci so se pred tekmo motivirali na prav poseben način. Skupaj so si ogledali najdražji film v zgodovini Latvije, ki govori zgodbo iz časov okrog prve svetovne vojne. Iz časov, ko so bili razpeti med Sovjeti in Nemci, na koncu pa so se potegnili predvsem zase. »Dober film!« je na včerajšnji tiskovni konferenci kot iz topa izstrelil Stojanović: »Sem si ga ogledal, čeprav ni bilo prevoda v angleščino, zato nisem vse-ga razumel. Ampak zgodba je dobra. Ljudje so ponosni na to, o čemer govori. In če bi bil jaz latvijski reprezentant, bi me nekaj takšnega zagotovo motiviralo. Upam, da bodo moji fantje dejansko zaradi tega še bolj podžgani,« še dodaja Slovenec na klopi Latvije, ki se mu sicer pošteno maje stolček. Latviji namreč grozi deveti zaporedni poraz.

PS: Ali je tudi Matjaž Kek svojim varovancem predvajal kakšnega izmed filmov s partizansko tematiko, ki jih v zakladnici slovenske in jugoslovanske kinematografije nikakor ne manjka, ne vemo.

Članki iz rubrike