mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
1 15.11.2019 09:48:23

BENJAMIN VERBIČ brez zadržkov o HUDEM UDARCU: Povem vam, kako me je PRIZADELO!

Jurij Kodrun
Zvezdnik ukrajinskega velikana o stanju duha v izbrani vrsti.

Teorija še obstaja, ampak kruta resnica je takšna, da Slovenija nima več možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo; da bi se uresničilo nasprotno, bi se moral zgoditi čudež velikih razsežnosti. Prihajajoči dvoboj z Latvijo tako nima pravega tekmovalnega naboja, saj ne odloča tako rekoč o ničemer. Je zaradi tega jutrišnja preizkušnja najlažja ali vendarle ena najtežjih v teh kvalifikacijah? "Mislim, da bi po oktobrskem ciklu lahko rekli, da je najtežja. Fantje se moramo zbrati in spet dvigniti glave, ker je za nami zares težko obdobje. Po njem se je bilo treba pobrati, ampak gremo naprej, vsako naslednjo tekmo bomo odigrali kot profesionalci. Strniti moramo vrste in odigrati po najboljših močeh. Dali bomo vse od sebe," je odvrnil Benjamin Verbič.

Toda povsem brez pritiska vendarle ne gre. Obstaja namreč nevarnost, da bi lahko izbrana vrsta še bolj pokvarila dozdajšnji vtis, česar si bržčas noče dovoliti. "To drži. Kot sem že omenil, smo profesionalci in temu primerno moramo ne glede na vse opraviti svoje naloge. Zavedamo se, da imamo boljšo ekipo od Latvije, a tudi, da se ta ne bo predala kar vnaprej. Treba bo biti potrpežljiv. Vemo, da bomo imeli večjo posest žoge, s takšnim slogom igre bomo tudi iskali priložnosti in gotovo jih bomo imeli," pred sobotnim dvobojem razmišlja zvezdnik kijivskega Dinama, ki ne skriva, da mu zaradi nastalih razmer nikakor ni lahko. "Hja ... Po bleščečem septembru je prišel ta oktober ... Da, mene je vse skupaj kar prizadelo. Težko se je bilo predati, se s tem sprijazniti. Veliko sem razmišljal o tekmah z Makedonijo in Avstrijo, ampak to je življenje, gremo naprej. Odigrati moramo obračuna, ki sta pred nami, in se osredotočiti na nove izzive. Zremo naprej. Drži, da še vedno obstaja nekaj minimalnih možnosti, da bi se razpletlo tako, kot bi si želeli, ampak realno se pripravljamo na naslednje kvalifikacije."

Seveda nas je zanimalo, ali je 25-letnik iz Vojnika po tehtnem razmišljanju morda prišel do kakšnih ugotovitev? Zakaj se je zgodilo, kar se je? "Ekipa se ne more v le enem mesecu tako spremeniti, kazati tako drugačne podobe. Septembra je bilo super, oktobra slabo. Vsi skupaj smo prišli do ugotovitve, da je tekma s Poljsko razkrila edini način, na katerega Slovenija lahko igra in je lahko uspešna."
Selektor Matjaž Kek je nekajkrat namignil, da naj bi nekateri v tej generaciji težko sprejemali kritike. "Ne vem, kako bi odgovoril na to vprašanje. Vsak igralec, ki je za reprezentanco igral oktobra, je dovolj zrel in izkušen, da zna sprejeti kritike. Tudi jaz jih. Vemo, da smo igrali slabo, moramo si pogledati v oči, se pogovoriti in iti naprej. To je edini način, s katerim v nogometu lahko uspeš," se je odzval Benjamin Verbič in se v nadaljevanju dotaknil prevzemanja odgovornosti. Prevečkrat se zdi, da je premalo igralcev, ki so pripravljeni takšno breme sprejeti na svoja pleča. "Igralci smo se med seboj že veliko pogovarjali, da je treba stopiti v ospredje in pokazati odgovornost. Težko je govoriti o posameznikih in različnih tekmah oziroma o tem, kdo bi moral, kdo ni ... Vsi, od prvega do zadnjega, smo denimo krivi za poraz v Makedoniji, ki se nam ne bi smel zgoditi, zato je bilo z Avstrijo zelo težko igrati. Ne bomo šli v podrobnosti, toda popolnoma jasno je, da je treba prevzemati odgovornost. Dovolj je igralcev v uglednih klubih, ampak vseeno mora ekipa v prvi vrsti delovati kot celota, da Slovenija lahko nekaj naredi."

Članki iz rubrike