Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 13.11.2019 14:59:09

Konec reprezentančne kariere po NEUSPEHU?! Josip ILIČIĆ brez dlake na jeziku in z odmevno IZPOVEDJO!

Martin Metelko
Josip Iličić je pred zadnjima tekmama kvalifikacij za evropsko prvenstvo z Latvijo in Poljsko spregovoril tudi o svoji reprezentančni prihodnosti.

Josip Iličić je v intervjuju za Ekipo SN med drugim spregovoril tudi o nadaljevanju svoje reprezentančne poti po neuspehu, po tem, ko je Slovenija praktično že ostala brez možnosti za uvrstitev na novo veliko tekmovanje. 

Naslednja uvrstitev na veliko tekmovanje bo mogoča čez natanko dve leti, ko boste stari 33. Vprašanje, ali boste v tem obdobju še zraven, se ponuja samo od sebe.

Časovno obdobje je dolgo, to je jasno. Redni del novih kvalifikacij je daleč, odločilne tekme še dlje, vmes bo nekaj malce drugačnih in nekaj tudi precej drugačnih tekem. Toda vse so naše delo, vse so naša naloga, vsako lahko izkoristimo za napredek. Mislim, da je osnova reprezentance narejena, da ne manjka veliko in da to, kar manjka, v naslednjem obdobju lahko končno najdemo. Ne pravim, da nam ta čas pride prav, ravno nasprotno. Dovolj smo govorili o tem, da potrebujemo čas, da potrebujemo čas, da potrebujemo čas. Dovolj smo ga imeli, to priznam, te stvari so povsem mimo. Zdaj čas ni na naši strani, to je dejstvo, a moramo ga znati izkoristiti in s to oblikovano zasedbo nekaj doseči.

Govorite v prvi osebi. Torej – če vprašam zelo konkretno – bo Josip Iličić čez dve leti, ko bo prišel nov odločilen november na koncu novih kvalifikacij, še tukaj, še zraven?

Moja želja je, da bi bil. Moj načrt je, da bi bil. Seveda ne morem tega nepreklicno obljubiti, saj moram vendarle upoštevati fizični vidik – vedno gre lahko kaj narobe na tem področju. A če bom v redu in bom lahko igral klubski nogomet na dovolj visoki ravni, bom zagotovo prihajal tudi v reprezentanco. Ni mi težko in ne bo mi težko, reprezentančna upokojitev ne pride v poštev, o tovrstnem umiku nisem niti razmišljal. Seveda so nekateri trenutki težki in seveda prihajajo tudi nove generacije, toda trdno sem prepričan, da lahko tej reprezentanci dam še veliko. In ji želim dati. Če pa bom začutil, da s strani nogometne zveze obstaja kakšno tovrstno vprašanje ali celo pobuda, ne bom delal težav, to ste lahko prepričani. Ne bo mi treba niti reči, dovolj bo, če bom začutil – umaknil se bom, ne bom ne živčen, ne jezen, ne karkoli podobnega.

Članki iz rubrike