Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 12.11.2019 18:38:44

KAKŠNA SMOLA! Lahko bi se dokazal Keku kot ADUT ZA PRIHODNOST, pa je udarila SMOLA! Odpadel je...

Martin Metelko
Težave za slovensko reprezentanco.

Slovenska nogometna reprezentanca v Kopru nadaljuje priprave na zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski. V slovenskem taboru ni večjih pretresov, jasno pa je, da izbrani vrsti zaradi poškodbe ne bo mogel pomagati Žan Majer, namesto njega se bo reprezentanci pridružil Roman Bezjak. Nekaj težav s stegensko mišico ima tudi Robert Berić, ki pa ostaja z ekipo. "Strokovno vodstvo reprezentance bo v tem času podrobneje spremljalo njegovo zdravstveno stanje," so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Nekaj težav s stegensko mišico ima tudi Robert Berić, ki pa ostaja z ekipo. "Strokovno vodstvo reprezentance bo v tem času podrobneje spremljalo njegovo zdravstveno stanje," so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Kljub tem težavam v slovenski vrsti pa bi bilo v soboto v Stožicah vse razen zmage Slovenije presenečenje, saj so Latvijci doslej pokazali daleč najmanj in so brez točk v teh kvalifikacijah edini ob Gibraltarju in San Marinu. Obenem selektor Latvije Slaviša Stojanović med drugim ne bo mogel računati niti na obetavnega vezista Danielsa Ontužansa.

Sama zmaga proti Latviji v kvalifikacijskem smislu ne bi pomenila veliko, saj so realno izbranci Matjaža Keka brez možnosti za preboj na EP. Morali bi zmagati obe tekmi, Avstrija izgubiti tako proti Makedoncem kot Latviji, obenem pa bi moral Izrael izvleči vsaj točko v Skopju. Poljska je že uvrščena na turnir stare celine.

Motivacijsko je tako pred Kekom in igralci precejšen zalogaj, a nenazadnje jih vodi tudi želja, da se doma proti Latviji in v gosteh proti Poljski od navijačev poslovijo z zmago. "Na žalost nam ti tekmi ne bosta prinesli česa posebnega v kvalifikacijskem smislu, ampak se želimo zahvaliti navijačem za podporo z zmago in dobro igro," pravi desni bočni branilec Petar Stojanović, ki je konec tedna v dresu zagrebškega Dinama dosegel gol proti slovenskemu trenerju na klopi Rijeke Simonu Rožmanu.

Zdaj ima priložnost, da ga v soboto doseže še proti slovenskemu selektorju na klopi Latvije in "sopriimenjaku" Slaviši Stojanoviću. "Bilo bi lepo, da bi zadel tudi za reprezentanco, ampak najprej bi si želel zmago. Ni pomembno, kdo daje gole," meni nekdanji član Maribora.



Priznava sicer, da jim dejstvo, da so splavale sanje o Euru, otežuje delo. "Težje je delati, ko nimaš rezultatov ali se ne boriš za nekaj. Smo pa profesionalci. Tudi če nam ti zmagi ne bi prinesli ne vem česa, pa bi nam zagotovo pomagali pri samozavesti in pozitivni energiji za naprej," poudarja Stojanović.

Pravi, da si v izbrani vrsti vedno povedo, kaj je dobro in tudi kaj je slabo, tudi po oktobrskih porazih proti Makedoncem in Avstrijcem so si. Dejstvo pa je, da sta bili to tekmi, na katerih je bil pritisk večji kot na "običajnih" tekmah, in da so Kekovi izbranci na teh pokleknili.

"Večina reprezentantov v klubih igra. Prej temu ni bilo tako. Imamo tudi igralce, ki so nosilci v svojih ekipah. Kot mladi člen te reprezentance pa si ne bi dovolil govoriti o tem, zakaj ne prenesemo pritiska. Moramo si pač povedati, kaj je v redu in kaj ni. Mogoče rabimo tudi čas z novim selektorjem. Smo pa pokazali tudi v tem ciklu korak naprej v taktiki, borbi ... Pokazali smo tudi veliko pozitivnega v teh za nas negativnih kvalifikacijah," še meni Stojanović.

* Seznam Latvije:
- vratarji: Andris Vanins (Zürich), Pavels Šteinbors (Arka Gdynia), Roberts Ozols (Riga);
- branilci: Vitalijs Maksimenko (Olimpija Ljubljana), Kaspars Dubra (Oleksandrija), Igors Tarasovs (Spartaks Jurmala), Vitalijs Jagodinskis (RFS), Marcis Ošs (Neuchatel Xamax), Raivis Jurkovskis (Liepaja), Antonijs Černomordijs (Riga);
- vezisti: Olegs Laizans (Riga), Ritvars Rugins (Riga), Vladimirs Kamešs (Riga), Davis Ikaunieks (RFS), Roberts Savalnieks (RFS), Andrejs Ciganiks (RFS), Martinš Kigurs (Liepaja), Ingars Sarmis Stuglis (Ventspils), Aleksejs Grjaznovs (Valmiera Glass);
- napadalci: Vladislavs Gutkovskis (Bruk-Bet Termalica Nieciecza), Roberts Uldrikis (Sion), Vladislavs Fjodorovs (Riga), Eriks Punculs (Valmiera Glass).

Članki iz rubrike