Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
4 15.10.2019 19:58:01

KEK direktno o MOŽNOSTIH ZA ODSTOP! Vedel sem, v kaj se spuščam, zato v SLOVENIJO NISEM PRIŠEL ...

Martin Metelko
V intervjuju za TV Slovenija je selektor zelo neposredno odgovoril na zelo neposredno vprašanje o najbolj radikalni potezi.

V pogovoru z Anžetom Bašljem za športni program slovenske javne televizije se je Matjaž Kek spoprijel tudi z vprašanjem, ki ga je posredno dobil že na tiskovni konferenci po porazu z Avstrijo in na katerega so namigovali nekateri mediji. Torej z vprašanjem o možnosti takojšnjega odhoda s položaja bodisi v obliki odstavitve bodisi v obliki odstopa zaradi nedoseženega cilja. Kek je nanj odgovoril zelo direktno, brez ovinkarjenja in zelo jasno. 

"Ko sem se odločil za vrnitev v Slovenijo, sem zelo dobro vedel, v kaj se spuščam in kaj me bo tukaj čakalo. Dobro sem vedel, kaj me bo čakalo po zmagi, in dobro sem vedel, kaj me bo čakalo po porazu. Stalno primerjanje z drugimi selektorji in deljenje - priznam, to mi gre res na živce. A da bi bežal od svoje odgovornosti ali vsaj pomišljal na kaj takega, to pa ne. V Slovenijo nisem prišel nazaj zato, da bi bil tukaj pol leta ali eno leto," je poudaril. 

"Takšen cirkus, kot vlada v svetu, takšen kaos, seveda koga lahko pripelje tudi do razmišljanja o takojšnjem odhodu. A jaz o tem nikakor ne razmišljam. Pokazal sem, da lahko s temi fanti zelo dobro funkcioniramo. In prepričan sem, da če bomo imeli razmišljali enako in bili vsi dovolj samokritični, se bomo lahko skupaj spopadli s tem pritiskom slovenske javnosti. Ki je upravičen - po treh nastopih na velikih tekmovanjih ne more nihče pričakovati, da bomo četrti v skupini. Cilj mora biti in bo vedno uvrstitev na veliko tekmovanje," je še dodal v omenjenem intervjuju za TV Slovenija. 

Posnetek celotnega pogovora najdete na tej povezavi. 

Značke: kek, rtvslo, odstop

Članki iz rubrike