Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 12.10.2019 19:04:52

Zadnji 'ples' z novinarji. KEK: Tega matematika ne pusti! ILIČIĆ: O tem nikoli ne razmišljam ... (VIDEO)

Martin Metelko
Pred jutrišnjo super tekmo z Avstrijo sta se z novinarji soočila selektorj Matjaž Kek in Josip Iličić. Oba odločena, da bo treba prikazati povsem drugačen obraz kot v četrtek v Skopju.

Iličić je sprva poudaril, da se fantje na tekmo pripravljajo enako, kot na vsako drugo. "Vemo, kaj ta tekma pomeni. Moramo pozabiti na poraz v Skopju. Zavedamo se, kaj si jutri želimo in kaj moramo za to storiti. Igramo doma, dali bomo vse od sebe. Verjamem, da nam lahko uspe."

Kakšno je vzdušje v ekipi po dveh prespanih nočeh? "Morali smo hitro pozabiti na poraz. Zavedamo se, da smo igrali slabo, to moramo popraviti. Na srečo hitro prihaja druga tekma. Upam, da bomo jutri uspešni."

Ali fantje kaj razmišljajo o kalkulacijah? Kaj v luči novembrskih tekem prinaša zmaga z Avstrijo? "Mi moramo gledati le na naslednjo tekmo, torej na obračun z Avstrijo. O naslednjih tekmah bomo potem razmišljali. Naredili bomo vse, da pridemo do pozitivnega rezultata. Navijači nam bodo gotovo dali nekaj dodatnih moči."

Tekma z Avstrijo je prva odločilna v zaključku kvalifikacij. Prevladuje mnenje, da se Sloveniji brez jutrišnje zmage vrata na Euro zapirajo? Kako to psihološko vpliva na ekipo? "Ne razmišljamo o temu. Smo profesionalci in tako se moramo obnašati. Vemo, kaj nam tekma prinaša. Vsi fantje si želimo nekaj narediti s to reprezentanco. Nikoli ne razmišljam, kaj bo, če izgubimo tekmo."

Mnenje o tekmecu? "Najprej moramo gledati na sebe, da bomo mi pravi. Da si bomo pomagali med seboj. Le na takšen način lahko pridemo do uspeha."

Matjaž Kek je dejal, da so pričakovanja vselej visoka, da tu ni razlike med tekmami. "Ko igraš, razmišljaš o zmagi, ne glede na to, proti komu igraš. Avstrija je izjemno kvalitetna ekipa z igralci iz kvalitetnih lig. Vendar, mi moramo gledati na sebe. Tudi o Makedoncih smo imeli vse informacije, vendar smo bili mi slabi."


O tem, da je to odločilna tekma, v kateri le zmaga Slovenijo ohranja v boju za Euro. "Verjamem, da bomo jutri boljši, v vseh segmentih igre. Ni kaj dosti za filozofirati. Ali je to res zadnja tekma, ki nam lahko nekaj prinese, s tem se pa ne strinjam. Takšnega razmišljanja matematika ne pusti. To bo prava tekma. Kot selektorja me veseli, da igramo takšno tekmo. Pa še stadion je razprodan že en mesec."

O pripravi na tekmo. "Izjemno spoštujem vrlino samokritičnosti. Upam, da je tisto, kar smo se pogovarjali, kar smo se dogovorili, padlo na plodna tla. Je pa velik izziv. Fantje so mi pred enim mesecem dokazali, da lahko kvalitetno odigrajo."

O skupini G. "Skupina je pokazala, da so bili na začetku Avstrijci 'mrtvi', potem nas ni bilo nikjer ... Iz akcije v akcijo se stvari spreminjajo, to je zelo tekmovalna skupina. Mislim, da bo vse odprto do konca."

Še enkrat o pritisku rezultata. "Ne sme se izgubiti? Že pred tekmo v Skopju je bilo jasno, da bo odločilna tekma z Avstrijo. Absolutno moramo biti boljši v vseh segmentih. Proti Makedoniji smo bili videti dobro, dokler smo bili kompaktni. Potem je to razpadlo."

Kako je s Krhinom? "Komaj 48 ur po tekmi v Skopju ne bi nikogar odpisoval, razen če ima kakšno raztrganino. Mi smo naredili vse preglede, bomo videli. Mislim, da je podobno stanje kot z Arnautovićem. Jutri boste videli, kako bo. Jaz pa že zdaj vem, kaj se bo zgodilo (smeh)."

O odsotnih igralcih pri Avstriji. "Pri takšni igralski širini, kot jo ima Avstrija, je mogoče vsakega igralca nadomestiti. V tej fazi tekmovanja, tako klubske kot reprezentančne sezone, so poškodbe in kartoni sestavni del, zato se moramo selektorji znajti brez pomembnih členov. Navsezadnje tudi Sloveniji manjka nekaj pomembnih igralcev."

Članki iz rubrike