stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ro
ro
0 09.10.2019 12:59:47

Slovenski VRATAR nadaljuje VOJNO s selektorjem: Je NAJSLABŠI v zgodovini! In misli, da je vse ...

Reuters
Filip Gačevski je bil član mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij, potem pa se je odločil, da želi braniti za Makedonijo.

Leto in pol je bil drugi vratar izbrane vrste, nakar si je privoščil disciplinski prekršek, po katerem ga je Igor Angelovski 'odžagal'. Priložnosti ni več dočakal, otrok Mure in aktualni kapetan Vardarja je prepričan, da neupravičeno, temu primerno je njegovo mnenje o selektorju. Veliko bolj pozitivno pa je o igralski zasedbi, na račun katere je poln pohvalnih besed, Sloveniji napoveduje izjemno zahtevno nalogo. Problem? Kakšnega? "Velik problem je, da ima najslabšega selektorja v zgodovini. Katastrofalnega! Misli, da je vse njegovo," je odvrnil Filip Gačevski in, roko na srce, nad takšnim odzivom nismo bili presenečeni, saj ni skrivnost, da z Igorjem Angelovskim že lep čas ne 'živita v ljubezni', v preteklosti sta se že večkrat zapletla v takšna in drugačna verbalna obračunavanja. "Sprta sva, to drži. In tega ne skrivam."

Potem ko je bil član mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij, se je naš sogovornik odločil – ker je imel za to vse pogoje – za spremembo nogometnega državljanstva. Izbral je Makedonijo in bil približno leto in pol kot drugi vratar tudi del izbrane vrste, a potem je med njim in Igorjem Angelovskim počilo. Zakaj? Kaj je bil pravi razlog? "Podrobnosti ne bi razkrival, morda kdaj drugič, prav gotovo pa je dejstvo, da me ni imel rad vse od prvega zbora. Kdaj pa kdaj se rad pošalim, takšen pač sem. Vsega ne dojemam smrtno resno, selektorju to ni bilo všeč, in zato je le čakal mojo napako. Prvo. Čakal je, da se bo nekaj zgodilo, da bi me lahko odstranil, čeprav si po kakovosti zaslužim biti del reprezentance. Zaslužil bi si priložnost, ki je pri njem nisem dobil nikoli. Sem avtor številnih vratarskih rekordov, tudi v dozdajšnjem delu prvenstva sem denimo mrežo ohranil nedotaknjeno na sedmih preizkušnjah, branil sem v ligi Europa in navsezadnje sem kapetan Vardarja."

Ampak napaka je bila očitno tako huda, da poti nazaj ni bilo več. Še enkrat; kaj se je pravzaprav pripetilo? "Da, naredil sem napako, priznam. Naj za zdaj ostane pri tem, kot sem že dejal, o podrobnostih v tem trenutku ne bi razpredal. Lahko pa povem, da nisem bil sam. Bilo nas je pet ali šest, ki smo naredili disciplinski prekršek, toda kaznovan sem bil le jaz. Potegnil sem najkrajši konec in to me zelo boli," je povedal 29-letni čuvaj mreže.

Nato smo se znova osredotočili na spopad, ki naj bi na stadion v Skopju privabil lepo število gledalcev. "Makedonija bo na tribunah imela pomoč 12. igralca. Pričakovati je, da se bo zbralo okrog 20 tisoč gledalcev, morda jih bo celo več. Navijači bodo v veliko pomoč. Vsi se zavedajo pomembnosti preizkušnje, stanje duha je temu primerno," je dejal Filip Gačevski in v nadaljevanju izpostavil najmočnejše orožje gostiteljev. "To je prav gotovo Eljif Elmas. Je najboljši igralec in res izjemen talent. Je dragulj makedonskega nogometa. Če ne bi bil tako dober, prav gotovo ne bi bil član Napolija." Kapetan Vardarja seveda zelo dobro pozna tudi kakovost slovenske izbrane vrste. "Vsekakor, spremljam igre slovenske reprezentance, ki ima zelo dobrega selektorja in nekaj izjemnih posameznikov. O Janu Oblaku in Josipu Iličiću ni treba izgubljati besed, Andraž Šporar je v odlični formi in še bi lahko našteval. Kakovosti ne manjka, vendar to ne spreminja spoznanja, da Slovenijo v Skopju čaka izjemno zahtevna naloga. Prepričan sem, da bo tako, tako kot ne dvomim, da sta tekmi z Makedonijo in Avstrijo ključni v teh kvalifikacijah."

Članki iz rubrike