Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 08.10.2019 08:07:38

Rene KRHIN s srhljivo izpovedjo o PREMINULEM SOIGRALCU: V garderobi sva sedela skupaj, zdaj pa ...

Rene Krhin je velikokrat tarča dežurnih kritikov, ki mu največkrat očitajo predvsem to, da v reprezentanci igra več kot v klubu. A tudi nepogrešljiv člen slovenske izbrane vrste pod taktirko praktično vseh selektorjev, ki so Slovenijo vodili v zadnjih letih.

 Tudi pod vodstvom Matjaža Keka je Rene Krhin v prvi postavi nezamenljiv. Štajerski strateg mu zelo zaupa, vezist Nantesa pa Keku vrača z dobrimi predstavami. Na tekmah s Poljsko in Izraelom je bil eden boljših posameznikov Slovenije. 

V obsežnem intervjuju v tiskani izdaji Ekipe SN je med drugim spregovoril tudi o Emilianu Sali, tragično preminulem nogometašu in nekdanjemu soigralcu v Nantesu. 

Na začetku letošnjega leta je vas in vaš klub Nantes pretresla tragedija, ko je v letalski nesreči življenje izgubil Emiliano Sala, argentinski napadalec, ki je iz Nantesa ravno prestopil v Cardiff in letel na Otok k svojemu novemu delodajalcu. O nesrečnem dogodku v javnosti še niste spregovorili. Nam lahko zdaj poveste, kako ste doživljali vse skupaj?

Bilo je zelo težko. Vsi smo bili v šoku. Zadnji dan pred nesrečo je bil z nami, takoj naslednje jutro pa smo izvedeli novico. Takrat bi ravno morali iti na pokalno tekmo. Spomnim se, da smo vsi ostali eno, dve uri v dvorani za fitnes. Bila je smrtna tišina. Nihče ni spregovoril. Vsi smo samo čakali, kaj bo. Ves čas smo upali, da bomo prejeli spodbudne novice, in upali, da se je uspel nekako rešiti. Pogrešamo ga. Bil je pravi vodja ekipe, profesionalec od glave do pete, vedno je delal s sto odstotki. Zgodil se mu je tudi sanjski prestop. Včasih je življenje res kruto, a to je pač življenje. Še vedno pa ne morem razumeti, zakaj se je ravno njemu zgodilo nekaj tako tragičnega …

Kakšen je bil vaš odnos s Salo?

Bila sva si dokaj blizu. Tudi v garderobi sva sedela drug zraven drugega. Pogovarjala sva se v španščini. Z njim sem torej lahko malce ponavljal španski jezik, da ga ne pozabim. (smeh) Bil je res super fant, imela sva zelo dober odnos.

V zvezi z Emilianom Salo se zdaj dogaja marsikaj. Med drugim mora Cardiff vseeno plačati odškodnino Nantesu, kar je v nogometnem svetu zelo odmevalo. Se takšne zadeve dotaknejo tudi vas?

To je bil res ekstremen primer. Niti sam ne vem, kaj se zgodi v takšnih okoliščinah, kakšen je dogovor med kluboma. Čudno, da se o tem sploh pogovarjajo, a to je res anomalija; nekaj, kar se zgodi enkrat na … Ne vem, kako se rešujejo te stvari. Prav tako ne vem, kako se bo razpletlo na koncu.

CELOTEN INTERVJU Z RENEJEM KRHINOM SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike