Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.09.2019 19:20:26

Zaradi rasizma tri reprezentance ostale brez navijaške podpore

Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) je danes izrekla disciplinske ukrepe trem nacionalnim zvezam zaradi rasističnega obnašanja navijačev na kvalifikacijskih tekmah za EP 2020. Na naslednjih domačih dvobojih bodo morale tako Madžarska, Slovaška in Romunija igrati pred praznimi tribunami.

Disciplinska komisija Uefe je kazni Madžarski in Slovaški izrekla zaradi dogodkov na njuni medsebojni tekmi 9. septembra. Obe sta dobili po eno tekmo prepovedi obiska navijačev, Madžari bodo pred praznimi tribunami igrali z Azerbajdžanom 13. oktobra, Slovaki pa proti Walesu 10. oktobra. Poleg tega bosta zvezi plačali še denarno kazen, madžarska 67.125 evrov, slovaška pa 20.000.

Romunski navijači pa so na tekmah s Španijo in Malto 5. in 8. septembra svoji zvezi prav tako povzročili težave zaradi neprimernega obnašanja. Kazen je prepoved za gledalce na eni tekmi, še na eni pa pogojno, če se bo takšno obnašanje ponavljalo v naslednjem letu. Brez gledalcev bo Romunija igrala proti Norveški 13. oktobra, plačati pa bo morala še 83.000 evrov globe.

Značke: nogomet, kazen

Članki iz rubrike