gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
3 11.09.2019 07:21:49

STROJ ZA ZADETKE! Glejte, kaj je le na ENI TEKMI uspelo Cristianu RONALDU! (video)

Profimedia
Nogometaši so danes z zadnjimi osmimi tekmami 6. kroga končali septembrski cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Na tekmi z največ goli je Anglija premagala Kosovo s 5:3, svetovni prvaki Francozi so Andoro ugnali s 3:0. Na tekmi med Portugalsko in Litvo pa je Cristiano Ronaldo dosegel štiri gole od petih (5:1).

Kosovo, ki je v prejšnjem krogu pripravilo presenečenje in premagalo Češko, je dvoboj odlično začelo. Že v prvi minuti je po napaki domače obrambe zadel Valon Berisha. A šok je trajal le nekaj minut, domači so še v prvem delu po zaslugi dveh golov Jadona Sancha, enega Raheema Sterlinga in Harryja Kana ter po avtogolu Kosova povedli s 5:1, tako da je bilo videti, da vprašanj o zmagovalcu ni več. A so gostje v nadaljevanju še zapretili, dosegli dva gola in znižali na 3:5, Angleži pa so nato ustavili njihov nalet. Kane je v 65. minuti zapravil enajstmetrovko.

V drugi tekmi te skupine pa je v Podgorici Češka zanesljivo s 3:0 premagala Črno goro.

Evropski prvaki Portugalci so šele v drugem polčasu strli Litvo. Zvezdnik Cristiano Ronaldo je z bele točke sicer poskrbel za hitro vodstvo, toda do polčasa so domači z zadetkom Vytautasa Andriuškevičiusa izenačili. V nadaljevanju pa je stvari v svoje roke vzel prav Ronaldo, zadel še v 62., 65. in 76. minuti ter skorajda sam premagal Litvo, le piko na i je postavil Williams Carvalho.



Srbija je na gostovanju v Luxembourgu zmagala s 3:1, dva gola je dosegel Aleksandar Mitrović.

V skupini H je bilo najbolj razburljivo v Elbasanu, kjer so Albanci dvakrat vodili, Islandci pa so jih dvakrat ujeli. A zadnjega albanskega naleta niso znali ustaviti, gola Sokola Cikalleshija in Odila Roshija sta nazadnje prinesla uspeh domačim. Francozi so manj prepričljivo, kot je bilo pričakovati, strli Andoro. Z zadetki Kingsleyja Comana, Clementa Lengleja in Wissama Ben Yedderja pa je bilo na koncu vendarle zanesljivih 3:0.

Prav tako so tekmece dolgo trli Turki, a so bili v zadnje pol ure v Moldaviji premočni in so na koncu slavili z visokih 4:0, Cenk Tosun je v polno zadel dvakrat.

Značke: nogomet, ep

Članki iz rubrike