Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 10.09.2019 13:46:32

Iličić? Oblak? Šporar? Verbič? POZABITE! Uefa pravi, da je NAJBOLJŠI SLOVENEC …

alesfevzer.com
Uefa že vse od lige narodov dalje vodi prav posebno lestvico nogometašev.

Brskanje po uradni spletni strani Evropske nogometne zveze (Uefa) pod zavihom "evropske kvalifikacije" ponuja zanimivo rubriko o najboljših nogometaših. Gre za posebno točkovanje, ki nosi uradno ime FedEx Performance Zone. Uefa je s točkovanjem začela že v ligi narodov, igralce točkuje tudi v kvalifikacijah za Euro 2020 in na prijateljskih tekmah. Sistem točkovanja je precej preprost: branilci točke zbirajo z obrambnimi potezami, vezisti in napadalci s podaji, zadetki itd. Uefa je v navezi s svojim partnerjem razvila poseben algoritem, ta pa razkriva, da je v omenjenem obdobju najboljši Slovenec – Miha Mevlja!

Centralni branilec Slovenije je doslej zbral 523 točk, kar ga med vsemi nogometaši v bazi uvršča na 165. mesto. Drugi Slovenec je Aljaž Struna (516 točk), tretji Andraž Šporar (421), četrti Jan Oblak (407), šele peti je Josip Iličić (401). Na dnu je Žan Majer z vsega eno točko, Luka Krajnc jih je zbral pet, Rudi Požeg Vancaš šest itd.

Na prvem mestu celotne lestvice je trenutno Memphis Depay iz Nizozemske (2332 točk), drugi je njegov rojak Frenkie de Jong (2240), tretji Jordan Pickford (2118), četrti Matthijs de Light (1927), peti Jasper Cillessen (1730). Prednjačijo torej Nizozemci. Toda kaj jim to pomaga, če so v skupini C ta hip šele tretji in imajo tri točke manj kot Nemčija in Severna Irska. No, toda tudi tekmo manj, da bomo povsem pošteni.

mevlja
alesfevzer.com

Članki iz rubrike