Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.09.2019 11:30:53
Deli članek:

Struna o Lewandowskemu in ... IBRAHIMOVIĆU: Pustimo, kaj je bil Zlatan nekoč. Lewandowski je tisti, ki ...

Reuters

Robustni branilec slovenske izbrane vrste Aljaž Struna nestrpno pričakuje dvoboj s Poljaki. Član ameriškega Houston Dynama se še kako dobro zaveda, kaj za Poljsko pomeni Robert Lewandowski, primerjal pa ga je tudi z velikim Zlatanom Ibrahimovićem.

S kakšnim razmišljanjem pričakujete obračun s Poljsko v Stožicah?
Poljaki so favoriti, jaz jim to vlogo prepuščam. V mojih očeh so sijajna reprezentanca, do zdaj so v naši skupini igrali izvrstno in mislim, da moramo kljub našemu dozdajšnjemu izkupičku stvari postaviti tako, kot so najbolj realne. V danih razmerah Slovenija proti Poljski nima česa izgubiti, tu moramo preprosto odmisliti srečanji z Izraelom in Makedonijo, na katerih bi morali iztržiti več točk. Oni so izraziti favoriti, ne morem gledati drugače, zame je kakovost na njihovi strani, oni so na papirju boljši. Toda s tem nimam težav – nasprotno, tako izhodišče imam rad, v nogometu ti tako izhodišče omogoča prav poseben pristop, ki mi zelo ustreza.

Zlatan Ibrahimović je že nekaj časa glavni promotor ameriške lige, igrali ste proti njemu, zdaj pa vas na ključni tekmi za slovensko reprezentanco čaka še en napadalec iz tega elitnega razreda Robert Lewandowski. Težja, lažja ali enaka naloga?
Pustimo, kaj je bil Ibrahimović nekoč. V tem trenutku je precej težja naloga za kateregakoli srednjega branilca paziti na Lewandowskega.

Pazite, kaj če Zlatan to prebere.
Brez zamere, toda mislim, da ne bo prebral. A tudi če bo, nimam nobenih težav, upam si povedati, stvari so zame jasne. Naj se razumemo, vsa čast Zlatanu, tudi meni je zabil gol na medsebojni tekmi, toda pri teh letih se Ibrahimović zanaša na svojo fizično moč in kakovost nadzora žoge, medtem ko že kar nekaj časa bolj malo teče. Lewandowski je na vrhuncu, Lewandowski je eden največjih izzivov za srednjega branilca in tega se zelo veselim.

Veselite ali bojite?
Vsekakor veselim. Na eni strani igraš proti enemu najboljših napadalcev na svetu, na drugi strani pa ravno zaradi tega nimaš česa izgubiti. Če Lewandowski doseže gol, ti je gol zabil Robert Lewandowski. Nihče ti tega ne bo očital, kaj šele da bi te zafrkaval. Vse bo šlo mimo čisto okej. Če ti ne zabije, pa takoj obvelja, da si opravil top delo. Tudi če ne odigraš nič posebnega, kaj šele če odigraš. Kaj hočeš lepšega: sijajen izziv brez možnosti, da bi jo zares skupil. Zame je precej bolj zoprno igrati proti, na primer, kakšnemu neznanemu Ciprčanu. Če ga zaustaviš, imajo to ljudje za nekaj samoumevnega, če ti tak tip zabije, pa mora branilec poslušati vas novinarje, navijače, zafrkavajo ga soigralci. Vam pravim, da je to večji pritisk. Sem pa tip igralca in človeka, ki se ne boji ne najboljšega ne najslabšega. Če me vprašate, kakšna je razlika, je moja filozofija taka.