Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
3 24.08.2019 20:47:03

Kekov POKLON Janu Oblaku! Slovenski selektor je čuvaja mreže DVIGNIL V NEBO!

Matjaž Kek se je poklonil Janu Oblaku.

Slovenski selektor Matjaž Kek se je v velikem intervjuju za kolege iz tiskane izdaje Ekipe SN razgovoril o številnih temah. Med drugim je spregovoril tudi o Janu Oblaku. Za mnoge najboljšega vratarja na svetu je dvignil v nebo. A ne samo zaradi njegovih vratarskih sposobnosti, temveč predvsem zaradi načina, na katerega se je po vrnitvi v izbrano vrsto postavil. Kot pravi vodja.

Jan Oblak je prav tako nekdo, ki ste ga v dosedanjem pogovoru izpostavili sami. Njegova podoba spomladi je bila resnično sijajna, in sicer tako na igrišču kot ob njem, vse skupaj pa je prišlo po izjemno razburkanem obdobju pred tem. Kako ste to videli, kako ste to doživeli?
Doživel in še naprej ga bom doživljal natanko tako, kot sem si želel. Ko sem se na enega od svojih prvih delovnih dni usedel na letalo za Madrid, sem imel v glavi neko idejo. No, natanko v skladu s to idejo sem videl in doživel Jana. To je to. To je to, kar od takega igralca pričakuje selektor, predvsem pa je to to, kar pričakujem jaz. Dobil sem to, kar si zaslužim jaz, kar si zaslužite vi, kar si zaslužijo navijači in kar si zasluži on. Dobil sem to, kar mora biti njegovo poslanstvo. Ne razpletejo se vse take zgodbe tako, na žalost se ni s Kevinom Kamplom in Nejcem Skubicem, kar pa je prav tako človeško. Z Janom pa smo stvari postavili tako, da ne bi mogel biti bolj zadovoljen.

Vas sploh še zanima, kaj je bilo prej, kaj se je dogajalo pred vami, ko je Jan bil dolgo časa odsoten in se je govorilo marsikaj?
Me ne zanima. In me v resnici tudi nikoli ni zares zanimalo. Če bi me zanimalo, bi bilo to predvsem nespoštljivo do selektorja pred menoj. Jana sodim po tem, kar počne od trenutka, ko je prišel pod moje okrilje. In o tem sem, verjamem, povedal že vse.

Več let je bil Oblak eden najbolj tihih, nazadnje pa je bil glasen na igrišču, glasen v sijajnem intervjuju za Televizijo Slovenija, zdaj podobno nastopa v španskih medijih kot novopečeni drugi kapetan Atletica. Kaj se je zgodilo z njim, kaj se je spremenilo?
Težko govorim v njegovem imenu. Mislim pa, da je spoznal, da toliko let uspešnosti v klubu, kot je Atletico, ne nosi s seboj le igrišča, temveč še marsikaj drugega. Mislim, da se zaveda, kaj pomeni mnogo širše, kot je igrišče, in kakšno odgovornost s tem nosi. Zame je odgovornost vredna največ, sprejemanje odgovornosti pa ena glavnih vrednot. Ne prenesem skrivanja v luknje. Jan je zdaj prevzel to odgovornost, Iličić že prej, imam pa občutek, da zdaj prihaja Jasmin Kurtić.

CELOTEN INTERVJU Z MATJAŽEM KEKOM SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike