kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.07.2019 20:50:23

Madagaskar v osmini finala afriškega prvenstva

Po Beninu, Senegalu, Nigeriji in Južnoafriški republiki je peti član osmine finala afriškega prvenstva v Egiptu Madagaskar. Ta je v Aleksandriji po enajstmetrovkah premagal DR Kongo s 6:4 (1:1, 2:2). Ob 21. uri bo v Kairu še tekma med Alžirijo in Gvinejo.

Madagaskar, ki je na tem prvenstvu poskrbel za svoj daleč največji uspeh doslej, je povedel v deveti minuti z golom Ibrahima Samuela Amade, DR Kongo pa je izenačil v 45. minuti, ko je bil uspešen Youssouf Mulumbu, nogometaš Celtica, ki je bil nazadnje posojen Kilmarnocku.

V drugem polčasu pa so igralci Madagaskarja, katerega reprezentanti večinoma igrajo v francoskih nižjeligaših, znova prešli v vodstvo v 77. minuti, ko se je med strelce vpisal Faneva Andriatsima. Toda tekmeci se niso dali in v 90. minuti je Chancel Mbemba, igralec Porta, izenačil na 2:2.


V podaljšku do odločitve ni prišlo, zato pa so bili pri enajstmetrovkah natančnejši igralci Madagaskarja, ki so bili pri teh strelih boljši s 4:2. Marcel Tisserand in Yannick Bolasie sta pri DR Kongu žogo poslala prek vrat.

Že v petek je Senegal z 1:0 izločil Ugando, Benin pa je po izvajanju enajstmetrovk premagal Maroko. V soboto je Južnoafriška republika z 1:0 ugnala Egipt, Nigerija pa s 3:2 branilca naslova Kamerun.

Preostala para osmine finala sta Mali - Slonokoščena obala in Gana - Tunizija. Obe tekmi bosta v ponedeljek.

Članki iz rubrike