Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
3 07.07.2019 09:52:56

BREZ ZADRŽKOV in Messiju naravnost V OBRAZ: Argentinec kritiziral vodstvo tekmovanja, to pa odgovarja ...

Profimedia
Argentinska nogometna reprezentanca je na južnoameriškem prvenstvu v Braziliji sinoči osvojila tretje mesto, potem ko je v malem finalu v Sao Paulu premagala Čile z 2:1 (2:0), dvoboj pa je zasenčila izključitev Lionela Messija, ki je bil petkrat izbran za najboljšega nogometaša na svetu in je rdeč karton dobil šele drugič v reprezentančni karieri.

Gary Medel in Messi sta se zapletla v spor ob golovi črti V 37. minuti. Messi je pritekel po žogo za hrbtom Čilenca, Medel ni bil posebej vesel tega in je šel nato s prsmi ter ramo nad argentinskega zvezdnika. Na ta način ga je dvakrat odrinil, tretjič pa se Messi z dvignjenima rokama ni umaknil. Oba sta bila takoj obkrožena s soigralci, paragvajski sodnik Mario Díaz de Vivar pa je bil takoj zraven in je nemudoma obema pokazal rdeč karton.

Messija potem ni bilo na podelitev medalj, ostre besede pa je namenil vodstvu Južnoameriške nogometne konfederacije CONMEBOL. "Na letošnjem južnoameriškem pokalu je bilo premalo spoštovanja do naše ekipe. Lahko bi naredili tudi mi kaj bolje, toda obenem nam niso pustili do finala. Korupcija in sodniki niso dovolili, da bi navijači uživali v finalu. To uničuje nogomet," je med drugim ostro dejal Messi.



O sporni izključitvi je povedal: "Medel gre vedno do roba, toda to ni bil za nikogar od naju rdeč karton. Sodnik bi se moral posvetovati z VAROM. Mislim, da bi bil rumeni karton za oba dovolj." Prav tako pa ga zaradi ostrih besed proti južnoameriški konfederaciji in sodnikom ni strah, da bi doživel kakšno hujšo kazen. "Prava resnica mora biti povedana."

CONMEBOL se je na te njegove besede že odzval in v izjavi za javnost obsodil "neprimerne obtožbe, ki nimajo osnove in stvarne podlage" ter sramotijo južnoameriško prvenstvo. "V nogometu kdaj zmagaš in kdaj izgubiš. Eden od osnovnih temeljev pa je fair play, da se sprejme končni izid ter da se spoštuje odločitve sodnikov," je zapisal CONMEBOL.

Značke: messi, conmebol

Članki iz rubrike