gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 10.06.2019 16:53:42

TURKI NORIJO! 'To je NESPOŠTOVANJE naše reprezentance!' Izbruhnil diplomatski SPOR!

Profimedia
Turško izbrano vrsto v torek čaka kvalifikacijska tekma na Islandiji.

Tja so Turki že pripotovali, na letališču pa imeli po lastnih besedah veliko težav. Islandska mejna policija je pri njih izvedla temeljito preverjanje in jim tudi večkrat pregledala prtljago. "Večkrat so nas pregledali in preiskali, kar je bilo nepotrebno. Morali smo čakati vse do zdaj," je po kakšnih treh urah od pristanka zbranim novinarjem govoril kapetan Emre Belozoglu. 


"To, kar so storili, je nespoštljivo in nesramno," je bil že bolj oster njegov soigralec Burak Yilmaz. "Vzeli so nam vse vrečke in celo kozmetiko od vsakogar. Vedno znova so preiskovali. Leteli smo šest ur in pol, nato pa še čakali tri ure." Turčija je danes sprožila uradni protest pri islandskih oblasteh zaradi obravnave reprezentance ob prihodu. Tiskovni predstavnik turškega predsednika Tayyipa Erdogana je že napovedal, da ravnanje ne bo ostalo brez posledic. "Nespoštovanje, ki je bilo pokazano naši reprezentanci na Islandiji, je nesprejemljivo in kar je potrebno narediti, bomo naredili," je zapisal na Twitterju. "Naša ekipa bo dala najboljši odgovor na igrišču."

"Obravnava turške nogometne reprezentance ob njihovem prihodu na Islandijo je nesprejemljiva tako z diplomatskega kot tudi človeškega stališča," pa 
je na Twitterju sporočil zunanji minister Turčije Mevlut Cavusoglu. Turški veleposlanik na Norveškem Fazli Corman, ki diplomatsko pokriva tudi Islandijo, se je zaradi dogodkov že odpravil v Reykjavik, da islandskim oblastem preda protest Turčije.

Islandci na vse skupaj mirno odgovarjajo, da je tak protokol za vse potnike, ki prihajajo z letališč, ki niso certificirani. Skozenj je morala tudi islandska reprezentanca, ko je pred nekaj leti prav tako priletela iz Konye, kot zdaj Turki.

Članki iz rubrike