mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 09.06.2019 09:18:45

Tako sta JAN MLAKAR in ŽAN CELAR potopila MOČNO Švico (video)

Jurij Kodrun
Izbranci Primoža Glihe z dodatno energijo.

V petkovem večeru Matjaž Kek in njegovi izbranci v Celovcu niso dosegli namena, uspešnejša pa je bila mlada reprezentanca. Ker bo Slovenija sogostiteljica evropskega prvenstva 2021 imajo naši upi nastop na zaključnem turnirju že zagotovljen in v aktualnih kvalifikacijah ne sodelujejo, na veliko tekmovanje se pripravljajo skozi prijateljske preizkušnje.

Po koncu klubske sezone so fantje gostovali v Švici in se izkazali. "Junijski termin je specifičen, saj se po koncu sezone pogosto najdejo različni izgovori in nenadejane poškodbe. Je pa po drugi strani to tudi pravi preizkus karakterja. Če si iz pravega testa, se boš namreč z veseljem udeležil reprezentančne akcije in pokazal pravšnji odnos do državnega grba," je v pričakovanju spopada med drugim poudarjal Primož Gliha. Njegovo razmišljanje prav gotovo 'pije vodo' in po dvoboju v Brügglifeldu v bližini Aaraua ima dovolj razlogov za zadovoljstvo. Njegovi izbranci so šolsko uro, kot je tekmo označil selektor, opravili na primerni ravni. Bili so zbrani in tekmovalni ter bili za takšen pristop ustrezno nagrajeni – z zmago proti močni zasedbi.

Prvi polčas se sicer ni razpletel po slovenskih željah. Gostitelji, ki jih je s klopi vodil Mauro Lustrinelliso, so ga dobili z golom Jeremyja Guillemenota, v nadaljevanju je bila podoba drugačna. Najprej je po dobri uri igre izenačil zdaj že nekdanji napadalec Maribora Jan Mlakar, ki je bil uspešen z bele točke, pred tem je domači vratar Anthony Racioppi nad njim po veliki napaki, ki si jo je privoščil, storil tudi prekršek. V končnici je udaril še en nekdanji član vijoličastih, v 82. minuti je v vse močnejšem deževju za končni izid zadel Žan Celar, po zaostanku gostitelji pred okrog tisoč gledalci niso našli pravega odgovora, kako se vrniti med žive oziroma izenačiti.

Kljub pozitivnemu rezultatu si naši upi še niso prislužil nagrade v obliki odhoda na oddih. Pred njimi je še en prijateljski obračun, v ponedeljek se bodo v Lendavi (ob 17.30) pomerili z Gruzijo z namenom, da se ji oddolžijo za marčevski poraz.

Postava Slovenije: Frelih, Rom, Zec, Brekalo, Koblar, Petrovič (od 56. Horvat), Zaletel, Pišek, Gnezda Čerin, Celar (od 86, Rogelj), Mlakar (od 91. Valenčič).


Članki iz rubrike