Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 03.06.2019 19:58:03

VELIKO BAYERNOVO SRCE! Neverjetna zgodba, Bavarci REŠILI KULTNI KLUB pred - PROPADOM!

Profimedia
Bayern je vladar nemškega nogometa. In rešitelj manj srečnih!

Iz Nemčije prihaja neverjetna zgodba o skorajšnjem propadu velikana in njegovi neverjetni rešitvi tik pred zdajci. Kaiserslautern, nekdanji klub Aleksandra Knavsa, dolgoletnega streba obrambe slovenske reprezentance, je bil na robu propada. Kultni klub, ki je v sezoni 1997/98 postal prvak, čeprav je še leto poprej igral v drugi ligi, se je znašel v na videz nepremostljivih težavah. Na računu so vladale rdeče številke, klubu je grozil izpad v najnižji rang tekmovanja, toda ... Toda nato se je na obzorju prikazal nepričakovani rešitelj.


Da bo Kaiserslautern tudi v naslednji sezoni lahko igral v tretji nemški ligi, ima največje zasluge - Bayern! Torej klub, ki ga je Kaiserslautern tistega leta 1998 prehitel za dve točki in mu "vzel" naslov prvaka. Toda v Münchnu so sklenili, da bi bila katastrofa, če bi kultni klub končal tako neslavno. Posledično so nedolgo tega z njim odigrali prijateljsko tekmo, kakopak v gosteh, in mu s tem prinesli reci in piši 750.000 evrov! Kaiserslautern je posledično poravnal dolgove in vendarle dobil potrebno licenco za naslednje tekmovalno leto!

"Kaiserslautern je eden največjih nemških klubov. Z njim smo odigrali veliko legendarnih tekem. In nogomet živi zaradi čustev, športnega rivalstva ter solidarnosti. Zato smo se odločili in mu priskočili na pomoč. V upanju, da se bo kmalu vrnil v bundesligo," je pojasnil direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Kapo dol, Bayern! To je vse, kar lahko dodamo ...

Članki iz rubrike