Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 03.06.2019 08:25:47

Ob teh vrsticah vas bo stisnilo pri srcu: Kek o Benedejčiču in tem, kaj je zares pomembno!

Martin Metelko
Slovenska reprezentanca nadaljuje priprave na prihajajočo izjemno pomembno tekmo z Avstrijo v kvalifikacijah za EP 2020, dozdajšnji potek so žal zaznamovale zdravstvene težave Igorja Benedejčiča.

Priprave slovenske reprezentance v pričakovanju izjemno pomembne preizkušnje z Avstrijo v kvalifikacijah za EP 2020 so se vrnile v normalne tirnice. V običajne, petek ni bil takšen. Bil je dramatičen in poln negotovosti zaradi zdravstvenih težav Igorja Benedejčiča, ki ga je pred dopoldanskim treningom v Kranjski Gori zadela možganska kap.

»V športu so zmage in porazi, toda najpomembnejše je seveda življenje. To, kar se je zgodilo, je kakopak ostalo v vseh nas, a razpoloženje v petkovem turobnem jutru je na koncu dneva vendarle zamenjala informacija, da je bil operativni poseg uspešen. Tega, kaj Bene pomeni za ekipo, za reprezentanco, mi ni treba posebej razlagati. Vrsto let je bil s fanti, oni so to občutili še bolj intenzivno kot jaz, ki sem prišel šele pred kratkim. Zdaj je najbolj pomembno, da se Bene čim prej vrne, hkrati bi rad povedal, da sem bil vesel, na kak način ste vse skupaj spremljali mediji. Z dozo človečnosti, zadržanosti ste komentirali to tako zelo neprijetno informacijo in jo podali ljudem,« je povedal Matjaž Kek. »Zmagaš, nakar te čez tri ali štiri dni čaka poraz. Izgubiš in veš, da boš naslednjič spet zmagal. To je šport, to pa je bil boj za življenje in seveda moramo in bomo ohranili pozitivno miselnost glede tega, kdaj bo Igor zopet z nami,« je še pristavil selektor, ki je med koncem tedna svojim izbrancem namenil nekaj prostih ur, včeraj popoldne so se znova zbrali na treningu na Brdu pri Kranju.

Značke: kek, benedejčič

Članki iz rubrike