mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.05.2019 10:35:59

Neymar na trening prišel S HELIKOPTERJEM, tam pa ŠOK: Poglejte, kaj mu je storil SELEKTOR!

Reuters
Brazilski nogometni zvezdnik in najdražji nogometaš na svetu Neymar doma ne uživa več kultnega statusa, kot ga je še pred časom. Glavni trener selecaa Tite je namreč sedemindvajsetletnika zaradi klubske nediscipline degradiral, torej je kar precej zmanjšal njegovo veljavo, ko mu je pred začetkom Cope Americe vzel kapetanski trak.

Pred osmimi meseci je Neymarja doletela velika čast, ko ga je brazilski selektor postavil za kapetana reprezentanca. A je muhasti zvezdnik to čast tudi ekspresno zapravil. Tite je Neymarja v soboto obvestil, da ne bo več kapetan. Trak je od nedelje dalje tako prevzel Neymarjev klubski soigralec 36-letni Dani Alves, ki bo reprezentanco v tej vlogi vodil že na prijateljskih tekmah proti Katarju in Hondurasu, je v ponedeljek sporočila brazilska nogometna federacija. Alves je že bil kapetan, nazadnje marca lani na tekmi proti Nemčiji.

Neymar se je spravil v težave zaradi prepirov s soigralci v slačilnici francoskega PSG, pa tudi s poizkusom napada na navijača, ki ga je provociral po porazu v finalu francoskega pokala, zaradi česar ga je francoska zveza kaznovala s prisilnim počitkom na treh tekmah.


Tekmovanje Copa America, znano tudi kot južnoameriško nogometno prvenstvo, se bo s skupinskim delom začelo 14. junija. Osemkratni prvaki Brazilci so v vlogi gostiteljev ter se bodo v skupinskem delu pomerili z Bolivijo, Venezuelo in Perujem.

Največ naslovov, petnajst, ima Urugvaj, Argentinci imajo eno lovoriko južnoameriških prvakov manj. Aktualni prvak je Čile, ki je osvojil zadnji dve izdaji tega tekmovanja, in sicer leta 2015 in jubilejno leta 2016, ob stoti obletnici.

Na prvenstvu bodo igrali še Kolumbija, Ekvador, Paragvaj ter s posebnim povabilom Japonska in Katar.

Značke: nogomet, brazilija

Članki iz rubrike