stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
7 21.05.2019 16:40:31

Matjaž Kek PRIPRAVLJA 'BOMBO': Vabilo v reprezentanco poslal IGRALCU, na katerega je marsikdo že POZABIL!

Profimedia
Pred slovensko izbrano vrsto sta junijski tekmi v kvalifikacijah za Euro 2020.

Četo Matjaža Keka po remijih z Izraelom in s Severno Makedonijo najprej čaka gostovanje v Celovcu, kjer se bo udarila z Avstrijo, potem pa odhaja še na gostovanje v Latvijo. Selektor bo reprezentančni seznam objavil na začetku naslednjega tedna, NZS pa je klubom potencialnih reprezentantov že poslala obvestilo o tem, da so njihovi igralci na širšem selektorjevem seznamu. To sicer še ne pomeni, da bo Matjaž Kek tudi dejansko računal na njih.

Med potencialnimi kandidati se je znašlo ime, na katerega je marsikdo že pozabil. Gre za Denisa Popovića, ki je v Sloveniji igral za Celje, Šentjur in Koper, v prvi ligi je zbral 89 nastopov, na katerih je zabil osem golov.

Potem ga je športna pot pred skoraj šestimi leti odpeljala v tujino, najprej v Grčijo (Panthrakikos), kjer je ostal slabo leto, nato je bil član poljskih klubov Tychy, Olimpia Grudziadz in Wisle, pri slednji je ostal leto in pol.

Pred dvema letoma pa se je preselil v Rusijo, kjer igra za prvoligaša Orenburg. Prav klub je bil tisti, ki je na svojem twitter profilu objavil novico o tem, da je 29-letni vezist na širšem seznamu slovenskega selektorja. Popović je v letošnji sezoni odigral 24 tekem, dosegel tri gole in prispeval šest podaj.

Lani je bil eden pomembnejših členov zasedbe, ki je osvojila naslov prvaka v ruski drugi ligi in si priigrala napredovanje. Zabil je deset golov in bil prvi strelec moštva, ob tem je imel še šest asistenc. Kot zanimivost lahko omenimo, da sta v Orenburgu njegova soigralca med drugim tudi nekdanja člana ljubljanske Olimpije Danijel Miškić (igral je tudi za Celje) in Ricardo Alves.

popovic
twitter

Članki iz rubrike