Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.03.2019 22:54:14

Zmage favoritov v evropskih kvalifikacijah

Reuters
Na zadnjih tekmah 1. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 ni bilo večjih presenečenj. Favorizirane ekipe so prišle do prvih zmag, med njimi tudi Španija, Italija, pa tudi Švica, Švedska in Bosna in Hercegovina.

Španci, ki so zmagali z 2:1, so v Valencii povedli v 16. minuti z golom Rodriga, Norvežane pa je z enajstmetrovko v 64. minuti v igro vrnil Joshua King. V 71. minuti so prav tako z bele točke Španci znova prišli v prednost, strelec je bil Sergio Ramos.

V skupini F je še Švedska v Stockholmu z 2:1 ugnala Romunijo, potem ko sta pri domačinih zadela Robin Quaison v 33. in Viktor Claesson v 40. minuti, Za Romune je bil uspešen Claudiu Keseru v 58. minuti. Malta je v Ta'Qaliju ugnala Ferske otoke z 2:1.


V skupini J so Italijani v Vidmu igrali proti Finski in jo ugnali z 2:0. Italijane je v vodstvo v prvem polčasu popeljal Nicolo Barella, v 74. minuti pa je prednost s svojim prvencem podvojil debitant Moise Kean.

Bosna in Hercegovina je v Sarajevu premagala Armenijo z 2:1. Za BiH sta zadela Rade Krunić v 33. in Deni Milošević v 80. minuti. Henrih Mhitarjan je v sodniškem dodatku z bele točke le zmanjšal zaostanek. Lihtenštajn pa je v Vaduzu klonil pred Grčijo. Ta je zmagala z 2:0.

V skupini D sta bili na sporedu dve tekmi, Gruzija je doma v Tbilisiju izgubila proti Švici z 0:2 in zadetkoma Stevena Zuberja in Denisa Zakarie, Irska pa je v gosteh ugnala Gibraltar z 1:0.

Značke: nogomet, ep, kvalifikacije

Članki iz rubrike