mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 22.03.2019 15:07:19

Mladi Turek, ki je ponosen Makedonec, bo v nedeljo NAJVEČJA GROŽNJA za Oblaka (VIDEO)

Reuters
Po remiju v Izraelu bo za slovensko izbrano vrsto, če si želi narediti dobro podlago za nadaljevanje kvalifikacij, domača tekma s Severno Makedonijo že skoraj ključna. A gostje kakopak ne bodo mačji kašelj.

Makedonski selektor Igor Angelovski ima na voljo sicer po Transfermarktu manj vredno ekipo kot njegov kolega Matjaž Kek. Slovenski reprezentant je v povprečju vreden dobrih 5,6 milijona evrov, makedonski pa le dobrih 1,8 milijona. Vendar tudi Angelovski ima nekaj želez v ognju, ki bi lahko v nedeljo zvečer zablesteli na stoženski zelenici.

Eden tistih, na katere bodo morali slovenski nogometaši še posebej paziti, je tudi komaj 19-letni Elif Elmas. Dragulj, ki je po starših pravzaprav Turek, nosi dres Fenerbahčeja, kjer slačilnico deli tudi z Miho Zajcem. Slednji, denimo, ni skoparil s komplimenti na njegov račun.


Elmasa je zaradi turških korenin v svojo ekipo skušal zvabiti nekdanji turški selektor Fatih Terim, a se je fant odločil, da bo raje nosil dres domovine, kjer se je rodil in kjer je odraščal. Že pri 17 letih je debitiral za makedonsko izbrano vrsto, dve leti pozneje pa že postaja njen ključni člen.

Na uvodni tekmi kvalifikacij za Euro 2020 je v igro vstopil sredi prvega polčasa, ko se je poškodoval Ferhan Hasani, potem pa dosegel svoja prva reprezentančna zadetka. Glede na to, da Hasani za nedeljsko tekmo ne bo pripravljen, bo selektor Angelovski skoraj gotovo priložnost od prve minute ponudil nadarjenemu Elmasu, čigar vrednost je močno nad makedonskim povprečjem - 7,5 milijona evrov.

Če je morda kdo dvomil v njegovo lojalnost makedonskemu dresu, je takšno misel opustil, ko je videl zadnji dve njegovi objavi na družbenih omrežjih: "Velika zmaga in dva zadetka za mene! Vesel sem, da sem član te družine!" in pa "Veliki Pandev! Ponosen sem, da sem Makedonec!"

Članki iz rubrike