miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

Lady Gaga Svet24.si

Je Lady Gaga zaradi njega pustila svojega ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

STA
STA
0 29.12.2018 12:45:56

Angleška nogometna junaka dobila kraljičino odlikovanje

Reuters
Selektor angleške nogometne reprezentance Garreth Southgate in napadalec Harry Kane sta med prejemniki letošnjih odlikovanj britanske kraljice Elizabete II. Za zasluge na letošnjem svetovnem prvenstvu sta selektor in nogometaš dobila odlikovanji častnik reda britanskega imperija in član reda britanskega imperija.

Britanska kraljica Elizabeta II. je sicer z odlikovanji različnih stopenj ob novem letu odlikovala številne Britance, ki so se izkazali v iztekajočem se letu ali pa so nagrado dobili za življenjske dosežke.

"Sem zelo ponosen Anglež in štejem za poseben privilegij, da sem lahko svojo državo zastopal na več kot 50 tekmah kot igralec in jo potem še vodil kot selektor. Upam, da vsi, ki so mi pomagali na moji športni poti, čutijo, da so tudi oni pomemben del tega odlikovanja," je ob prejemu priznanja dejal Southgate, ki je Anglijo na SP popeljal do polfinala, v malem finalu pa nato izgubil z Belgijo.

Kane je bil s šestimi zadetki najboljši strelec tekmovanja v Rusiji. "Počutim se kar nekoliko nadrealistično. Za mano je odlično leto, prav tako za našo ekipo. Težko najdem besede ob tem priznanju. Svoje nastope za Anglijo vedno jemljem zelo čustveno, a brez soigralcev, tako v reprezentanci kot v klubu, tega ne bi dosegel in tudi ne bi dobil tega odlikovanja," pa se je za prejem odlikovanja zahvalil Kane.

Značke: šport, nagrada

Članki iz rubrike