mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
7 16.11.2018 22:36:49

NAJSLABŠA NOVICA: Druga točka in padec med nogometne eksote!

Martin Metelko
Slovenska reprezentanca je na predzadnji tekmi lige narodov v Stožicah remizirala z Norveško - bilo je 1:1 (1:0) - in izpadla v divizijo D.

Izbranci Igorja Benedejčiča bodo zadnjo tekmo igrali v ponedeljek v Sofiji proti Bolgariji.

Slovenska vrsta, ki si jo je tudi tokrat ogledal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, je brez pomoči kaznovanega Josipa Iličića in nekaterih drugih nosilcev igre v deveti medsebojni tekmi drugič remizirala z Norveško in tudi drugič v ligi narodov.

dervisevic
Grega Wernig
Toda točka je bila premalo za ohranitev upov po obstanku v diviziji C, saj je na drugi tekmi skupine Ciper prav tako igral neodločeno z Bolgarijo in tako poskrbel, da je Slovenija izpadla v najnižjo divizijo - divizijo D. Slovenci namreč za Ciprčani zaostajajo za tri točke, a so slednji boljši v medsebojnih dvobojih. Tekma v Bolgariji bo tako za slovensko vrsto bolj ali manj le formalnost.

Benedejčič je v enajsterico postavil brata Struna, Andraža in Aljaža, mesto poškodovanega Nemanje Mitrovića je v osrčju obrambe zasedel Miha Mevlja, zadnja vezna sta bila Amir Dervišević in Rajko Rotman, v napadalnem delu ekipe pa ni bilo presenečenj.

Zato pa je bilo nekoliko presenetljivo hitro vodstvo Slovenije, ta je povedla v deveti minuti, ko je po podaji Domna Črnigoja iz kazenskega prostora malce z desne strani z diagonalnim strelom zadel kapetan Benjamin Verbič.

Po zadetku je pobudo na igrišču prevzela Norveška in bila kar nekajkrat nevarna. V 20. in 33. minuti je streljal Mohamed Elyounoussi, prvič je strel obranil Vid Belec, drugič pa je norveški reprezentant zgrešil cilj.

Zelo vroče je bilo tudi v 31. minuti, ko so domači reševali na golovi črti, izbijala sta Aljaž Struna in Miha Mevlja, po strelu z glavo Tarika Elyounoussija, žoga pa je celo zadela vratnico.

V uvodu drugega dela se je nadaljeval scenarij iz večine prvega polčasa, ko je Slovenija bolj ali manj igrala "bunker" in zapirala poti do gola, Norvežani pa so pletli na slovenski polovici.

To so opravljali kar dobro, v 66. minuti je sicer po kotu do strela z glavo prišel Ola Kamara, a je bil nenatančen. Pet minut pozneje je z roba kazenskega prostora poskusil še Martin Odegaard, Vid Belec pa je bil na mestu.

Malce pozneje so se navijači na tribunah po boljši slovenski igri že veselili drugega slovenskega zadetka, zadel je Robert Berić, a so sodniki zaradi prepovedanega položaja gol razveljavili.

V 81. minuti je na drugi strani Belec obranil strel Markusa Henriksena z desne strani kazenskega prostora, v 85. minuti pa je Bjorn Johnsen izid izenačil po strelu z glavo in končal upe Slovenije po obstanku v ligi C.

Slovenija - Norveška 1:1 (1:0)
Ljubljana - Stadion Stožice. 10.254 gledalcev. Sodniki: Buquet, Debart in Pacelli (vsi Francija).
Strelca: 1:0 Verbič (9), 1:1 Johnsen (85).
SLOVENIJA: Belec, An. Struna, Mevlja, Al. Struna, Skubic, Dervišević, Rotman, Verbič, Črnigoj (od 58. Bezjak), Zajc (od 69. Berić), Šporar (od 84. Bijol). Selektor: Igor Benedejčič.
NORVEŠKA: Jarstein, Aleesami, Rosted, Nordtveit, Elabdellaoui, M. Elyounoussi, Henriksen, Selnaes, Johansen (od 57. Odegaard), T. Elyounoussi (od 62. Johnsen), Kamara (od 75. Soerloth). Selektor: Lars Lagerbäck.
Rumeni kartoni: Rotman; Rosted, Jarstein.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike