mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
1 17.10.2018 23:04:11

NZS POZOR! So vam Severni Irci POSLALI SPOROČILO za Oblake, Kample ...?

Grega Wernig
Severnoirski reprezentant je zavrnil igranje za svojo izbrano vrsto.

Poklican je bil v reprezentanco za dvoboja proti Avstriji in BiH, a je Kyle Lafferty povabilo zavrnil, češ, da je poškodovan. V telefonskem pogovoru je selektorju Michaelu O'Neillu pojasnil, da se ne more udeležiti akcije.


Toda vodstvo Nogometne zveze Severne Irske se je oprlo na Fifino pravilo in bo igralca kaznovalo oziroma mu prepovedalo nastopiti za Glasgow Rangerse v naslednjem krogu. Prepričano je, da je z Laffertyjem vse v redu, oziroma, da bi se moral vsaj pojaviti na zboru. "Nogometaš se ni odzval pozivu in je prekršil pravilo. Zveza se je odločila izkoristiti pravilo Fife o statusu in prestopih nogometaša, aneks 1, oddelek 5, in zaradi tega ne bo igral naslednje tekme za svoj klub," so sporočili iz Severne Irske.

In kaj pravi Fifino pravilo? "Igralec, ki ga je zveza poklicala, da nastopi v eni od njenih reprezentanc, ni upravičen do igranja v klubu, v katerem je registriran, v obdobju, v katerem je bil spuščen oziroma bi moral biti spuščen v skladu z določbami te priloge, razen če ni bilo drugače dogovorjeno. Omejitev igranja za klub se podaljša za pet dni v primeru, da igralec zaradi kakršnegakoli razloga ne želi ali ne bi mogel izpolniti zahteve po vpoklicu."

Članki iz rubrike