mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
5 03.10.2018 11:58:41

Kavčičev novi seznam: ZVEZDNIK SE JE VRNIL, ne boste verjeli, KOGA NI!

Tomaž Kavčič
Nikola Miljković
Znani so nogometaši, s katerimi se bo Slovenija v ligi narodov udarila z Norveško in Ciprom.

Mesec je bil hitro naokrog in že so pred vrati nove tekme v ligi narodov. Slovenija se bo po katastrofalnem startu, saj je septembra izgubila na obeh tekmah, tokrat pomerila z Norveško in spet tudi s Ciprom, to bosta obračuna, ki bosta za selektorja Tomaža Kavčiča še kako pomembna. Dejstvo je pač, da je slednji porabil že skoraj ves kredit, vsak naslednji neuspeh bi zanj lahko bil usoden.

Zdaj je Kavčič razkril nogometaše, s katerimi se bo podal v oktobrska izziva, v skladu z napovedmi tudi tokrat ni zraven največjega slovenskega zvezdnika Jana Oblaka, ki v tem letu za Slovenijo skoraj zagotovo ne bo več branil. Se pa zato v izbrano vrsto vrača drugi zvezdnik, in sicer Josip Iličić, čeprav je evidentno, da po zdravstvenih težavah še ni v najboljši formi. Vseeno bo zraven, ali bo tudi igral, bomo šele videli.

BIJOL ZGOLJ V MLADI, HOTIĆ BREZ VABILA
Marsikoga bo negativno presenetilo dejstvo, da Kavčič ni vpoklical Jako Bijola, 19-letnega vezista, ki je ta hip morda celo najbolj vroč slovenski nogometaš. Bijol v dresu CSKA-ja igra celo v ligi prvakov, v torek je s soigralci na kolena spravil veliki Real iz Madrida. A za Kavčiča to ni bilo dovolj, da bi ga vpoklical, Bijol bo spet zaigral le za mlado izbrano vrsto.

Pričakovano ni zraven Tima Matavža, ki si je zlomil nogo in končal z nastopi za letos, na stranskem tiru sta tudi Jasmin Kurtić, ki je moral na operacijo komolca, in Aljaž Struna, ki je šele dobro okreval po poškodbi. Nekateri so bili prepričani, da bo na seznamu tudi Dino Hotić, ki blesti v dresu Maribora in je celo prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije, a temu ni tako. Aljaž Ivačič (Olimpija), Amir Dervišević (Maribor) in Rudi Požeg Vancaš so tokrat tisti, ki zastopajo barve slovenskega državnega prvenstva.


Reprezentanca Slovenije za tekmi z Norveško in Ciprom:

Vratarji: Vid Belec (Sampdoria), Aljaž Ivačič (Olimpija), Matic Kotnik (Panionios).

Branilci: Jure Balkovec (Hellas Verona), Miha Blažič (Ferencvaroš), Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution), Bojan Jokić (Ufa), Luka Krajnc (Frosinone), Miha Mevlja (Zenit), Nemanja Mitrović (Jagiellonia), Nejc Skubic (Konyaspor), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb).

Vezisti: Domen Črnigoj (Lugano), Amir Dervišević (Maribor), Josip Iličić (Atalanta), Kevin Kampl (RB Leipzig), Rene Krhin (Nantes), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Leo Štulac (Parma), Benjamin Verbič (Dinamo Kijiv), Miha Zajc (Empoli).

Napadalci: Robert Berić (Saint-Etienne), Roman Bezjak (Jagiellonia), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

Članki iz rubrike