dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

Maja Djukanović Svet24.si

V Srbiji veliko zanimanja za učenje slovenščine

assange2-reuters Petisvet.si

Smrtna kazen za novinarstvo

Rovan Svet24.si

Jože Rovan: »To ni smola, to je nepripravljenost...

nicole Scherzinger Svet24.si

To je telo 40-letne Nicole, ki je prebolela ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

nu
nu
4 26.09.2018 08:06:03

ZGODILO SE JE! Marcos Tavares V SLOVENSKI REPREZENTANCI! Zgodba, ob kateri se OROSI OKO!

Drago Wernig - TAKA
Marcos Tvares je bil vpoklican v slovensko reprezentanco.

Najbrž ni treba posebej poudarjati, da ima mariborska ikona Marcos Tavares tudi slovenski potni list ter da se je v nekem trenutku precej govorilo in pisalo o tem, da bo morda lahko zaigral za našo izbrano vrsto, vendar mu Fifina pravila tega ne dovoljujejo. Ta velevajo, da bi moral imeti slovenski potni list že takrat, ko je prvič nastopil za mlajšo reprezentančno selekcijo Brazilije, Slovenec je kajpada postal veliko pozneje.

Toda Marcos Tavares bi vendarle kmalu utegnil zaigrati v dresu s slovenskim grbom. Da, prav ste prebrali, toda ne gre za kapetana zasedbe, ki jo poveljuje Darko Milanič. Gre za Marcosa Tavaresa, ki se je rodil 1. junija 2004. Za sina ljubljenca mariborskih navijačev, ki v Ljudskem vrtu igra v selekciji U-15 pod vodstvom Danijela Širca, upi iz Ljudskega vrta pa so v vzhodni skupini s stoodstotnim izkupičkom na vrhu lestvice.


Tudi Marcos ml. je napadalec in očitno je nasledil veliko očetovega talenta, saj mu gre zelo dobro. Celo v tolikšni meri, da se je znašel v izboru upov za reprezentančni nastop. Včeraj je bil denimo med igralci, ki jih je selektor Tomaž Petrovič povabil na trening reprezentance U-15, ki je potekal v NNC Brdo pri Kranju.

Strokovnjaki so si skoraj edini, da fant obeta in da ne bi bilo pretirano presenečenje, če bi njegov razvoj potekal v tej smeri, da bi bil tudi v starejših starostnih kategorijah vpoklican »pod zastavo«.

Poleg Marcosa Tavaresa so bili sicer na dokazovanje na Brdu pri Kranju povabljeni še Enej Marsetič (Koper), Žan Slejko (Gorica), Nejc Dermastija (Ilirija 1911), Srđan Kuzmić (Ilirija 1911), Žiga Korošec (Ilirija 1911), Aljaž Božič (Bravo), Gal Puconja (Bravo), Jan Rovšek (Bravo), Nejc Klašnja (Brinje-Grosuplje), Denis Leban (Celje), Tom Kljun (Celje), Stefan Ilić (Domžale), Filip Andjelić (Domžale), Anel Zulić (Domžale), Jakob Snedic (Domžale), Marko Volaš (Dren Vrhnika), Martin Hovnik (Dravograd), Lan Lekše (Krško), Gašper Černe (Krško), Jernej Belinc (Krško), Matjaž Kamenšek Pahič (Maribor) in Miha Preksavec (Maribor).

Značke: tavares, slovenija

Članki iz rubrike