dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

Maja Djukanović Svet24.si

V Srbiji veliko zanimanja za učenje slovenščine

assange2-reuters Petisvet.si

Smrtna kazen za novinarstvo

Rovan Svet24.si

Jože Rovan: »To ni smola, to je nepripravljenost...

nicole Scherzinger Svet24.si

To je telo 40-letne Nicole, ki je prebolela ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

nu
nu
8 24.09.2018 15:29:17

NOV PRETRES V ZADEVI OBLAK! Strela z jasnega - NZS sporočila, da bo IZJEMNI SLOVENSKI VRATAR ...

Jan Oblak
vszi
Nogometna zveza Slovenije je v izjavi za javnost pojasnila novost okrog Jana Oblaka.

Kot je znano, eden najboljših slovenskih vratarjev še ni zaigral za slovensko reprezentanco pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča. Nazadnje je bil v reprezentančnem taboru marca, a ga je zapustil zaradi domnevne poškodbe in se zaradi potrebe po počitku (bojda zaradi bolečin v rami) ni vrnil ne za junijsko prijateljsko tekmo ne za septembrski tekmi v ligi narodov. Vsakokrat je Oblak dobil potrdilo svojega kluba Atletica, NZS pa je to razlago sprejel.

Govorilo se je marsikaj, selektor je na neki točki priznal, da se mu Oblak ne oglaša na telefon, a o tej zadevi si morate mnenje ustvariti sami. Tako kot si morate sami ustvariti mnenje o sestanku, na katerem je Jan s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem pretekli teden očitno prišel do zaključka, da si bo oddih vzel tudi v oktobrskem in novembrskem terminu v ligi narodov. Ter da se bo v reprezentanco vrnil marca, ko se bodo začele redne kvalifikacije.

In tako kot si morate sami ustvariti mnenje o sporočilu NZS, ki ga spodaj objavljamo v celoti.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je v Madridu sestal z igralcem Janom Oblakom.
Oblak je na sestanku, ki je potekal korektno in v prijetnem vzdušju, predstavil svoj pogled na reprezentanco in pojasnil razloge za svojo odsotnost na reprezentančnem zboru.
Na sestanku je Oblak predsedniku NZS pojasnil ozadje začetka sodelovanja z novim selektorjem ter svoje videnje postopka in načina imenovanja kapetana. Igralec je povedal, da v nobenem primeru ni zahteval kapetanskega traku, bil pa ga je pripravljen sprejeti z veliko častjo in odgovornostjo, ko mu je bil le-ta ponujen s strani selektorja. Po zagotovilih Oblak svoje udeležbe na reprezentančnem zboru ni nikoli pogojeval s tem, da bi bila vloga kapetana zaupana prav njemu. Poudaril je, da je bila njegova odsotnost na reprezentančnem zboru posledica njegovega zdravstvenega stanja.
Igralec in klub sta namreč predsedniku NZS predstavila zdravstveno stanje, oziroma stanje poškodbe Oblaka, zaradi katere so zvezo zaprosili, da se igralca oprosti udeležbe na jesenskem reprezentančnem ciklu. Iz razgovora je bilo razvidno, da ima Oblak veliko željo spisati uspešno zgodbo s slovensko reprezentanco in verjame, da se je slovenska reprezentanca preko kvalifikacij za Evropsko prvenstvo sposobna uvrstiti na to veliko tekmovanje.
NZS in strokovno vodstvo A reprezentance sta tako osredotočena na prihajajoče tekme v UEFA Ligi narodov. Prva tekma bo 13. 10. z reprezentanco Norveške, sledi pa ji domača tekma, 16. 10. v Stožicah z reprezentanco Cipra.

Značke: oblak, nzs, reprezentanca

Članki iz rubrike