Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 08.09.2018 18:36:37

TAKOLE so soigralci potolažili VIDA BELCA po napaki in po pritisku, ki ga čuti zaradi OBLAKA

Grega Wernig
Slovenska nogometna reprezentanca se pripravlja na pomemben obračun v drugem krogu lige narodov proti Cipru.

Stanje v reprezentanci ni idilično, a vseeno nogometaši skušajo storiti vse, da bi obrnili potek dogodkov v svojo korist. 

Tako so se tudi družno povezali in skušali pomagati Vidu Belcu po napaki na prvi tekmi. Vratar Sampdorie čuti pritisk zaradi čevljev, v katere je stopil po odsotnosti Jana Oblaka in vsemu medijskemu trušču, ki ga je Škofjeločanova odločitev prinesla. 

Miha Zajc je razkril, kako so pomagali zdaj prvemu vratarju slovenske reprezentance. "Mislim, da je zelo pomembno, da je Vid prevzel odgovornost. S tem, ko je stopil pred novinarje in povedal, kako je bilo, je naredil veliko stvar."

"Mi nogometaši pa na take napake tako ali tako gledamo drugače kot javnost, saj zelo dobro vemo, da se lahko zgodi komurkoli. Naredili smo vse za to, da bi Vid čutil, da mu stojimo od strani in zaupamo. Prepričani smo, da to zaupanje čuti in da bo nastopil povsem miren."

kampl kurtic zajc slovenija gw
Slovenska nogometna reprezentanca.
Grega Wernig

O cilju na nedeljski tekmi je Miha Zajc, ki ga znova čaka ena vodilnih vlog na igrišču, povedal tole: "Od sebe vedno pričakujem zelo veliko in vedno dajem sto odstotkov. Sem v dobri formi, dobro se počutim, ampak treba je gledati na ekipo. Tudi če sem dosegel zadetek na zadnji tekmi, mi to ne pomaga, saj smo izgubili. Želim si namreč zmag in dobrih rezultatov".

O ciljih proti Cipru pa je povedal: "Mislim, da nas spet čaka težka tekma. Po porazu proti Bolgariji smo se morali pobrati, bili smo zelo razočarani, saj smo si zaslužili več. Jutri pa je nova tekma, v katero moramo iti stoodstotno in na zmago."

Glede samega Cipra, ki je prvo tekmo v ligi narodov izgubil na Norveškem z 0:2, je dejal, da je kakovostna ekipa, tehnično dobra, "tako da moramo biti res dobro pripravljeni in si ne privoščiti v tekmo iti s kakšnim slabšim pristopom".

Prav očitki o slabem pristopu so vzniknili tudi po zadnji tekmi proti Bolgarom. "Mislim, da dajemo vsako tekmo res toliko, kolikor lahko. Tudi mi si želimo, da bi izgledali bolje, ampak za to je potreben čas. Ne gre čez noč, tudi ta zbor je bil kratek, malo je bilo treningov, malo smo premešali ekipo, ampak želja in borbenost nista bili nikoli vprašljivi. Igralci se zavedamo, da moramo dati vse od sebe. Ne vem, mogoče doslej tudi nismo imeli sreče."

Članki iz rubrike