Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 04.09.2018 12:22:51

ŠE IRAČANI SE SMEJIJO: Ne boste verjeli, koga je KATANEC POSTAVIL za kondicijskega trenerja

Nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec se je predstavil kot novi trener reprezentance Iraka. Zbranim novinarjem v Bagdadu je dejal, "da potrebuje čas, da bo viden napredek" in da je cilj uvrstitev ekipe na SP 2022. Po poročanju AFP, je Katanec podpisal triletno pogodbo, ki njemu in štirim pomočnikom zagotavlja 1,2 milijona dolarjev na leto.

Petinpetdesetletni Katanec, ki že ima izkušnje z delom na Bližnjem vzhodu, saj je med letoma 2009 in 2011 vodil izbrano vrsto Združenih arabskih emiratov, je na novinarski konferenci dejal: "Nimam čarobne palice. Potrebujem čas, da bo viden napredek. Azijski pokal bo odlična priprava za kvalifikacije na svetovno prvenstvo, ki je moj glavni cilj."

Katanec bo imel prvi test z Irakom (89. na lestvici Fifa), ki je le enkrat igral na svetovnem prvenstvu - 1986 v Mehiki (2007 je bila azijski prvak), že 10. septembra na prijateljski tekmi s Kuvajtom.


Francoska tiskovna agencija (AFP) je še zapisala, da je bil Katanec rezervna opcija, saj si je Nogometna zveza Iraka za krmilom izbrane vrste v prvi vrsti želela Šveda Gorana Erikssona.

Srečko Katanec je kot trener deloval v slovenski reprezentanci do 21 let in dvakrat v članski, s katero se je tudi prebil na EP 2000 in SP 2002, bil pa je tudi selektor Makedonije ter trener Gorice in Olympiacosa. V Irak je s seboj odpeljal tudi pomočnika Aleša Čeha in trenerja vratarjev Nihada Pejkovića, tam pa mu bo družbo delal tudi sin Ian Oskar Katanec, ki bo opravljal vlogo kondicijskega trenerja. 

Kot nogometaš pa je igral za Olimpijo, Dinamo Zagreb, Partizan, Stuttgart in Sampdorio ter jugoslovansko in slovensko reprezentanco.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike