Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 03.09.2018 13:16:18

DRAMA V DANSKEM NOGOMETU! Nekdanji evropski prvaki ostali BREZ SELEKTORJA ... IN BREZ IGRALCEV!

Profimedia
Ne gre za nepomembno reprezentanco, gre za nekdanje evropske prvake. In ne gre za kakšno manj urejeno državo, gre za ugledno Dansko.

Reprezentanca Danske je še pred dvema meseca igrala na svetovnem prvenstvu, v Rusiji se je uvrstila v končnico, tam pa v dramatičnem dvoboju osmine finala s poznejšo senzacijo turnirja Hrvaško izgubila komaj po streljanju enajstmetrovk. Danes je Danska, ki je leta 1992 postala evropski prvak, ostala brez svoje reprezentance. Težko je verjeti, vendar selektor Aage Hareide nima na voljo niti enega igralca.

Čez dva dneva bi morala Danska na Slovaškem igrati prijateljsko tekmo, čez šest dni pa v Walesu prvo tekmo novoustanovljene lige narodov. Vendar s katerimi igralci, se sprašujejo na Danskem. Na letalu, ki bo moral danes zjutraj poleteti iz Kobenhavna v Trnavo, so bili le danski novinarji, nogometaša pa niti enega.

Selektor, ki je na seznam uvrstil vse najboljše igralce, je ogorčen, zato je zapustil reprezentančni tabor in enostavno odšel. Danska je tako 48 ur pred dogovorjeno tekmo ostala brez igralcev in brez selektorja.

Kje tiči kamen spotike?
Do zapleta je prišlo, kakopak, zaradi denarja. Sponzor in uradni opremljevalec izbrane vrste je Hummel, ki zaradi tega želi za oglaševanje svojih izdelkov izkoristiti vse igralce, predvsem pa najboljše zvezdnike. To seveda ni povšeči osebnim sponzorjem igralcev, denimo Nikeu, ki prvega zvezdnika Christiana Eriksena zelo dobro plača, zato ga ne želi gledati v opremi konkurenčnega podjetja.



Težavica je hitro postala velika težava. "Nič nimamo proti sodelovanju s sponzorji reprezentance, vendar obenem moramo spoštovati tudi svoje osebne sponzorje," je zaplet skušal pojasniti Eriksen.

Na stran igralcev je stopilo tudi Združenje nogometašev, vendar zveza ne popušča. Želi, da vsi igralci sodelujejo v promocijskih oglasih sponzorjev reprezentance.

Naj pride, kdor želi
Igralci so dokončno uprli in ne želijo igrati za reprezentanco. Zveza je zdaj vsem klubom prve in druge lige poslala pismo, v katerem poziva igralce, ki želijo igrati za izbrano vrsto, naj se javijo danes do 15. ure. "Verjamemo, da je vendarle veliko igralcev, ki želijo igrati in tako pomagati svoji reprezentanci. Skušamo se izogniti kazni Uefe, ki bi sledila, če na dogovorjeno tekmo ne bi poslali igralcev," pravi direktor zveze Kim Hallberg.

Potem se je še enkrat odzvalo Združenje nogometašev in vsem svojim članom sporočilo, da jim ne dovoljuje odgovoriti na pismo, v katerem zveza poziva igralce, češ naj se javi, kdor želi.

Članki iz rubrike