oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 22.08.2018 13:09:56

Fifa bo reševala urugvajsko nogometno zvezo

Profimedia
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je prevzela nadzor nad urugvajsko nogometno zvezo (AUF), potem ko je po nenadnem odstopu predsednika zveze Wilmarja Valdeza minuli mesec nastal kaos. Kot pišejo urugvajski mediji, je Fifa prek pisma sporočila, da je ustanovila "regulacijski odbor", ki bo Urugvaju pomagal urediti nastale razmere.

Fifin odbor bo odgovoren za ravnanje urugvajske zveze do 28. februarja, ob tem pa bo tudi revidiral statute in pravilnike organizacije ter razpisal nove volitve.

Urugvajski nogomet je v krizi vse od 30. julija, ko je dosedanji predsednik Valdez, ki je bil favorit za nov mandat na volitvah naslednji dan, nenadno odstopil. Njegov odstop je potekal v sumljivih okoliščinah, potem ko so se v javnosti pojavili skrivni avdioposnetki le malo pred njegovo ponovno zmago na volitvah za prvega moža zveze.



Čeprav je za zdaj točna vsebina teh posnetkov še neznana, mediji poročajo, da so vsebovali komentarje športnih uradnikov, delavcev, članov vlade, športnih novinarjev in navijačev. Eden od Valdezovih tekmecev v kampanji je dejal, da "posnetki rahlo škodijo Wilmarjevemu ugledu".

Valdez je sicer zanikal, da bi bili ti avdioposnetki krivec za njegov odstop. "Za odstop sem se odločil izključno zaradi družinskih zadev in nimajo nobene veze s potekom volitev. Rad bi poudaril, da nisem bil pod nobenim pritiskom, grožnjami ali izsiljevanji," je dejal Valdez.

Značke: nogomet, urugvaj, fifa

Članki iz rubrike