GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.07.2018 12:45:54

Hrvaški mediji: Izgubili tekmo, osvojili svet

Reuters
Hrvaški nogometaši so kljub porazu proti Franciji v finalu svetovnega prvenstva v Rusiji (2:4) navdušili s svojo skromnostjo in enotnostjo, je danes poročal hrvaški radio. Naredili ste nas ponosne, pogumne v srcih. Izgubili ste tekmo, a ste osvojili svet, danes piše Jutarnji list. Vi ste naše zlato, navaja Večernji list.

Ne glede na to, kako težko se je bilo sprijazniti s tem, da so bili francoski nogometaši v nedeljo uspešnejši, tisto, kar je dosegla hrvaška reprezentanca na mundialu, presega nogometne okvire, ocenjuje Jutarnji list. Poudarja, da se bo bolečina po porazu kmalu pomirila, spomini na dneve ponosa in slave pa bodo živeli večno.

Ognjeni so v Rusiji napisali eno izmed najlepših strani hrvaškega športa, kot tudi sodobne hrvaške zgodovine, na katero se bomo pogosto sklicevali in radi o njej govorili prihodnjim generacijam, piše Večernji list, ki izpostavlja pozitiven vpliv nogometnega uspeha na Hrvaško kot globalni fenomen.

ivan perisic
Profimedia



"Francija je svetovni prvak, vendar pa Hrvaška ni poraženka. Bodite ponosni, vi ste naši prvaki", poroča Novi list, ki na naslovnici izpostavlja, da so kapetana hrvaške nogometne reprezentance Luko Modrića razglasili za najboljšega nogometaša svetovnega prvenstva.

"Srebro prihaja na Hrvaško, vi pa ste zlati", je objavila Slobodna Dalmacija, ki ima na naslovnici rdeče in zlate kvadratke v obliki hrvaškega grba. V vsakem kvadratku je ime enega izmed hrvaških reprezentantov ter trenerja Zlatka Dalića. Splitski časnik dodaja, da je Hrvaška z osvojenim drugim mestom zaslužila "pravo premoženje" 28 milijonov dolarjev, medtem ko so svetovni prvaki Francozi v blagajno pospravili še deset milijonov dolarjev več.

modric
Reuters



Svet se bo spominjal Francozov kot prvakov, ker so bili v finalu malo bolj spočiti in veliko bolj spretni, a tudi Hrvaška ima svojega prvaka, navaja novičarski portal index.hr. Kot pojasnjuje, prvaka določa volja, da bo vztrajal, ko je težko, in da bo pustil zadnji košček sebe v misiji uresničenja podviga za večnost. Zmagovalec v športu si lahko tudi v porazu, zato je Hrvaška šampion, poudarja.

Hrvaški mediji danes poročajo o množičnih proslavah srebrnih nogometašev na vseh koncih države do zgodnjih jutranjih ur. Omenjajo tudi tragičen dogodek, ki se je pripetil med navijaškim avtomobilskim sprevodom, krogom na otoku Krku, ko je umrla 59-letna nemška državljanka, ki se je preveč nagnila skozi okno in padla iz avtomobila. Navedli so tudi, da je prišlo do manjšega incidenta v Zagrebu, ko je skupina hrvaških navijačev fizično napadla navijača Francije, a se je vse končalo brez hujših poškodb.

rakitic pm
Profimedia


Hrvaška se danes pripravlja na dobrodošlico za nogometaše, ki naj bi v Zagreb prispeli z letalom iz Moskve ob približno 14. uri. Do osrednjega zagrebškega trga bana Josipa Jelačića se bodo odpeljali v panoramskem avtobusu. Na Hrvaškem pričakujejo, da bo navijače pozdravilo približno 100.000 ljudi, ki so se proti Zagrebu napotili z vseh koncev države.

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović bo nogometašem, članom strokovnega štaba reprezentance in predstavnikom hrvaške nogometne zveze po proslavi na trgu podelila državna odlikovanja in priznanja.

Značke: nogomet, hrvaška, mediji

Članki iz rubrike