900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 14.07.2018 07:26:34

Legendarni Ćiro Blažević EKSKLUZIVNO ZA EKIPO: Boli me k**ac, kaj so mislile budale!

Nikola Miljković
Miroslav Blažević je spregovoril o izjemnem uspehu hrvaške reprezentance.

Bilo je 11. julija 1998, ko so Hrvati na SP v Franciji ugnali Nizozemsko in si zagotovili bronasto medaljo. In bilo je 11. julija 2018, ko so ognjeni v polfinalu SP premagali Anglijo ter z uvrstitvijo v finale postavili nov mejnik. Ćiro  Blažević ni več oče največjega dosežka, presegel ga je njegov učenec Zlatko  Dalić.

"Vem, da igre in uspehe naše reprezentance pozorno spremljate tudi v Sloveniji. Vem in zaradi tega sem nadvse vesel," se je na klic iz uredništva našega časopisa odzval Ćiro Blažević. Nepoboljšljiv optimist, ki je z izjemno pozitivno miselnostjo pričakoval tudi SP v Rusiji. "Vse to sem predvidel, to pač ni skrivnost. Javno sem opozarjal hrvaški narod, da bomo naredili čudež. In smo ga. Zelo sem srečen in ponosen na celotno ekipo, še zlasti na svojega kolego Zlatka Dalića. Izbrano vrsto je vodil brez napake. Brez ene same napake, zdaj pa ga v finalu čaka še največji preizkus. Ne dvomim o tem, da bo kos nalogi, sem velik optimist," je v pričakovanju zaključnega obračuna na stadionu Lužniki povedal trener vseh trenerjev, ki ga tudi pri 83 letih ne zapušča duh mladeniča.

NACIONALNI INTERES JE NAD VSEM
Do sredinega večera je bil oče največjega uspeha v zgodovini hrvaškega nogometa, po epski zmagi nad Anglijo v Moskvi pa si ga je prilastil Zlatko Dalić. Učenec je presegel učitelja – Zlatko Dalić je bil pri Varteksu dve leti pomočnik Miroslava Blaževića – in kakopak nas je zanimalo, kako je izkušeni strateg sprejel spoznanje, da ni več na vrhu. "Poglejte … Pred desetimi ali petnajstimi leti sem se 'hranil' z mislijo, da sem najboljši. Bal sem se, da bi kdo lahko presegel moj oziroma dosežek zasedbe, ki sem jo vodil v Franciji. Toda ko človek pride že v zelo pozno obdobje življenja, v sebi nima več tovrstne zlobe. Tovrstnega egoizma. To, kar je naredil Zlatko Dalić, je nekaj izjemnega. Razveselil je celoten narod in mu dal impulz za moralo, za samozavest, za … Ma, za vse. Takšne nacionalne koristi ne more zamenjati nikakršen osebni interes. Ni ga in seveda sem neizmerno srečen, da bo Hrvaška igrala v finalu."

CELOTEN POGOVOR Z MIROSLAVOM BLAŽEVIĆEM SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike